EKSTRAVAGANTNO TRODNEVNO VJENČANJE

George Soros se ženi. Po treći put

Soros i njegova 41 godinu mlađa izabranica, Tamiko Bolton, kojoj je ovo drugi brak, zaručili su se prije godinu dana. Upoznali su se 2008.

Milijarder i investitor George Soros (83) jučer je treći put planirao uploviti u bračnu luku, a povodom vjenčanja sa zaručnicom Tamiko Bolton (42) organizirano je trodnevno slavlje u New Yorku.

Svadba je počela večerom u petak nakon koje je slijedio prijem u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti (MoMa) gdje su uzvanici dobili ekskluzivnu priliku da prije otvaranja pogledaju novu izložbu belgijskog slikara Renea Magrittea “Magritte: Misterij običnoga, 1926. - 1938.”.

Samo vjenčanje bilo je zakazano za jučer na Sorosovu imanju u Bedfordu, koje je bogataš prije 10-ak godina kupio od autora “Jurassic Parka” Michaela Crichtona . Obred je trebala voditi federalna sutkinja Kimba Wood u prisutnosti članova obitelji, uključujući i petero Soroseve djece iz prva dva braka.

Orkestar i dirigent

Za jučer je bio planiran i najekstravagantniji dio proslave - prijem za 500 uzvanika na kojem je mađarski kompozitor i dirigent Iván Fischer, inače obiteljski prijatelj Sorosevih, s Budimpeštanskim festivalskim orkestrom trebao izvesti kompoziciju koju je skladao samo za tu prigodu, a goste je trebala zabavljati pjevačica Mayra Andrade s Cape Verdea. Hranu za banket trebao je pripremiti Bo Bech iz restorana Geist u Kopenhagenu gdje su mladenci jeli za svog posjeta Danskoj 2009.

Posebna lista gostiju

Tulum bi trebao završiti brunchom koji je na rasporedu danas. I dok je danas trodnevna svadba u SAD-u praktički postala standard - prvi dan probna večera, drugi dan vjenčanje i prijem, a treći dan brunch - očekuje se da će Soroseva ipak biti još malo glamuroznija. Očekuju se mnogi gosti iz svijeta politike i gospodarstva, kao što su predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim, predsjednik Estonije Hendrik Toomas Ilves, predsjednica Liberije Ellen Johnson Sirleaf, albanski premijer Edi Rama, šefica demokratske manjine u Zastupničkom domu Nancy Pelosi i zamjenik kalifornijskoga guvernera Gavin Newsom.

Predbračni ugovor

Mađar, prema procjeni Forbesa težak 20 milijardi dolara, svoju izabranicu, Tamiko Bolton (42) upoznao je 2008., a par se zaručio prije godinu dana. Soros je većinu bogatstva stekao spekulativnim trgovanjem valutama, čime je, uz ostalo, spriječio da Britanija usvoji euro, a na ovim je prostorima posebice poznat od 90-ih zahvaljujući svojoj Fondaciji Otvoreno društvo koja je financirala liberalne projekte i promicala demokraciju i slobodu govora. Bolton je odrasla u Kaliforniji i završila je magisterij iz menadžmenta, a radi kao konzultantica na području zdravstva i obrazovanja i ovo joj je drugi brak.

Službeno nije objavljeno jesu li potpisali predbračni ugovor, no tvrdi se da je Sorosov odvjetnik rekao da će “on većinu bogatstva ostaviti u humanitarne svrhe, ali se namjerava velikodušno pobrinuti i za svoju suprugu”.

Vjenčat će ih sutkinja iz Nanygatea

Sutkinja Kimba Wood poznata je iz afere Nannygate iz 90-ih kada ju je Bill Clinton nominirao za ministricu pravosuđa. Nominacija je povučena kada je otkriveno da je kao dadilju zaposlila ilegalnu imigranticu. Simpatije je pokupila nakon što je jedan odvjetnik tražio odgodu ročišta kako bi išao na unukov bris, židovsku ceremoniju obrezivanja, ako mu kći rodi muško. “Ako bude žensko, neće biti nikakve posebne proslave”, napisao je. Odobrila je i odredila da će se, “ako bude djevojčica , na sudu organizirati javna proslava”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:10