PRVI TV INTERVJU

Unuk Dragog vođe: Kim Jong-un, moj stric, je diktator

 kakanj-x.com

Unuk bivšeg sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-ila, 17-godišnji Kim Han-sol, koji od prošle godine pohađa međunarodnu školu United World College u Mostaru, dao je svoj prvi intervju.

Razgovor objavljen na finskoj televiziji vodila je Elisabeth Rehn, bivša povjerenica UN-a za ljudska prava i ministrica obrane u Finskoj. Elisabeth Rehn predsjednica je mostarskog koledža, otvorenog 2006. u zgradi mostarske gimnazije obnovljene nakon rata međunarodnim donacijama.

Pao u nemilost

Unuk Kim Jong-ila otkrio je da nikad nije upoznao svog djeda, iako je za to bio jako zainteresiran, a Kimova nasljednika Kim Jong-una, svog strica, nazvao je diktatorom. Kim Han-sol sin je najstarijeg Kim Jong-ilova sina, Kim Jong-nama, koji je pao u nemilost 2001. jer je pobjegao iz zemlje s lažnom putovnicom kako bi vidio Disneyland u Tokiju.

Mostarski je učenik rekao da njegova oca ne zanima politika te da ne zna kako je njegov stric “postao diktator” jer je “to bilo između njega i djeda”.

Ispričao je kako je došao do Mostara: prije godinu dana, uoči ljetnih praznika, jedan mu je učenik dao brošuru škole u Mostaru i on se odlučio preseliti tamo.

Želi biti humanitarac

- Vrlo sam sretan, volim Mostar i ljude ovdje - rekao je. Dodao je da je njegov cimer iz Libije pa je bilo zanimljivo pratiti kako je oduševljen revolucijom. Uredan mladić, s dvije naušnice u uhu, ispričao je kako bi se želio baviti humanitarnim radom i širenjem mira u svijetu. ( S. P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 19:24