SVE SE MIJENJA?

Cijela Srbija bruji o velikom obratu, oglasila se Dankina majka: ‘Zatečena sam, znam točno što sam vidjela!‘

Srđan Janković se nakon uhićenja branio šutnjom

Ivana Ilić, Danka i policija na mjestu nestanka

 /Društvene Mreže/slobdobna Dalmacija

Saslušanje Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić (2), trajalo je oko tri sata. Oko 13 sati izveli su ga iz zgrade Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, a Blic doznaje da je na ispitivanju negirao izvršenje kaznenog djela. Također je navodno ustvrdio da djevojčicu nikada nije vidio.

Nakon preokreta u slučaju ubojstva Danke Ilić, oglasila se majka malene Danke, Ivana Ilić.

- Ja sam zatečena, ne znam što bih rekla! Tko je onda bio drugi u vozilu, ja sam tada na brdu vidjela dvije osobe u vozilu? Ništa mi nije jasno...ako nije ništa učinio kao što kaže, zašto je šutio dva mjeseca! Pod velikim sam stresom - rekla je Ivana Ilić za Informer.

Jankovićev odvjetnik Živadin Bogdanović izjavio je nakon saslušanja da neće davati nikakve izjave.

- Ne dajem nikakve izjave, molim vas za razumijevanje. To što sada daje iskaz nakon šutnje, to je njegovo zakonsko pravo, a što će biti dalje odlučit će tužitelj, rekao je.

Podsjetimo, Srđan Janković se nakon uhićenja branio šutnjom, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi obranu, dok je drugi osumnjičeni Dejan Dragijević priznao da je golim rukama zadavio djevojčicu.

image

Danka Ilić

Srđan Janković potvrdio je da je 26. ožujka, kada je nestala dvogodišnja Danka, bio u Banjskom polju u okolini Bora, kao i da je drugi osumnjičeni, njegov kolega iz JKP "Vodovod" Dejan Dragijević, također bio s njim. Međutim, prema riječima izvora iz tužiteljstva, Janković je negirao da je vidio Danku Ilić, a zatim i da ju je udario službenim automobilom.

„Osumnjičeni Janković je potvrdio da je tog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku s kolegom Dejanom Dragijevićem i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je vidio djevojčicu Danku Ilić, kao i to da ju je udario službenim automobilom JKP Vodovod kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i kazneno djelo koje mu se stavlja na teret“, kazao je izvor za portal Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 21:00