NAPALA JU PETORICA

Čečenska sportašica brutalno pretučena u Švicarskoj, javila se krvava: ‘To je zbog ovih hlačica!‘

Aminat Elbukajeva je profesionalna boksačica vrlo aktivna na društvenim mrežama gdje objavljuje snimke i fotografije s treninga i mečeva

Aminat Elbukajeva

 /Instagram

Petorica muškaraca brutalno su pretukla Aminat Elbukajevu, boksačicu čečenskog porijekla koja živi u Švicarskoj.

Sportašica je o napadu progovorila na svom Instagramu gdje je podijelila snimku krvavog lica. Napadače je nazvala kukavicama i obećala da će zbog onog što su napravili odgovarati ‘i na ovom i na onom svijetu‘.

"Vjerojatno mislite da ste učinili hrabar potez? U ovom slučaju, kontaktirat ću vlasti", napisala je Elbukajeva, a naknadno je prijavila kako su napadači već zadržani dok su pokušavali napustiti državu.

Boksačica nije objasnila motiv napada, no blogerica Liyen Sheik (čiju je objavu repostala kasnije i sama Elbukajeva) napisala je kako djevojke u Čečeniji često dobivaju prijetnje zbog treniranja u kratkim hlačama - a zbog toga je deblji kraj izvukla i profesionalna sportašica - koja inače ispod kratkih hlačica redovito nosi i duge tajice.

"Rezultat toga bio je da su joj petorica prišla s leđa, okrenula ju, iscipelarila, u isto vrijeme pozdravila su Kasima, koji je zapravo inicirao napad na nju. Pobjegli su čim su vidjeli auto. Da nije bila stručno obučena za samoobranu, možda više ne bi bila živa. Slomljena rebra, potres mozga, posjekotina lica", opisala je njezin slučaj blogerica koja se bori za prava žena.

Inače, Aminat Elbukajeva je profesionalna boksačica, vrlo aktivna na društvenim mrežama gdje objavljuje snimke i fotografije s treninga i mečeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 13:31