IMA I OZLIJEĐENIH

BUKTINJA PROŽDIRE SIMBOL GRADA, SVE JE U DIMU Dramatični prizori velikog požara u Zavidovićima

 screenshot YouTube

Nešto prije 1 sat u noći veliki je požar zahvatio veliku tvornicu 'Krivaja' u Zavidovićima u BiH.

Kako javlja portal Klix.ba , cijeli je grad u dimu, a u gašenje požara uključio se i veći broj zaprepaštenih građana kojima je pred očima počeo nestajati jedan od simbola grada, tvornica montažnih kuća svojedobno poznata diljem bivše Jugoslavije. Danas je u njoj zaposleno više od tisuću ljudi.

Buktinja je zahvatila lakirnicu i montažne kuće s najnovijom opremom, a uzrok zasad nije jasan.

Na raspolaganje vatrogascima u Zavidovićima stavile su se i vatragasne snage iz Maglaja, Žepča i Zenice, a dežurni dispečer Profesionalne vatrogasne jedinice u Zenici još uvijek nema informacija o šteti te koliko će dugo trajati gašenje požara.

Ono što predstavlja najveći problem je brzo širenje vatre na druge pogone.

Ipak, u jutarnjim je satima vatra stavljena pod nadzor, ali procjene su da će gašenje potrajati cijeli dan. Ima i ozlijeđenih.

'Vatrogascima je sinoć gašenje požara otežavala izuzetno visoka temperatura, noć, velika isijavanja i povremene eksplozije zbog salonita. Također, imali smo i jednu veću eksploziju čiji uzrok ne znamo. Tom prilikom jedna osoba je lakše ranjena u nogu, dok je jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade imao trovanje pa mu je pružena prva pomoć na licu mjesta', rekao je za Klix.ba Mirsad Čamdžić, zapovjednik lokalne vatrogasne postrojbe.

Dnevni avaz podsjeća da su pogoni 'Krivaje' bili teško oštećeni i u lanjskim velikim poplavama koje su pogodile to područje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 01:59