MEMOARI

Brown piše knjigu o svjetskoj krizi

Bivši britanski premijer pisat će i o svojim zaslugama u borbi protiv globalne recesije
 AFP

LONDON - Bivši laburistički premijer Velike Britanije, Gordon Brown, trenutačno piše knjigu u kojoj će dati svoje viđenje o uzrocima globalne ekonomske krize, a novine Guardian već su tu knjigu najavile kao važno svjedočanstvo čovjeka koji je bio jedan od ključnih političkih “igrača” u vrijeme izbijanja krize.

Upozoravao na krizu

Brown će se u knjizi pozabaviti i svojom ulogom u borbi protiv globalne recesije, a Guardian naglašava kako će ti dijelovi njegovih memoara imati posebnu težinu jer je britanski laburist doista bio jedan od prvih političara koji je upozoravao međunarodnu zajednicu na nadolazeću krizu.

I Sarah piše memoare

Ako dođe do objavljivanja njegovih memoara, zasigurno će imati veliku konkurenciju - dnevnici Alastaira Campbella, nekadašnjeg savjetnika premijera Tonyja Blaira za medije, doživjeli su svoje drugo, produljeno, izdanje, a u rujnu izlazi i Blairova autobiografija pod imenom “Putovanje”.

Javnost će dobiti prigodu upoznati se i sa životnim iskustvom Sarah Brown, supruge bivšeg premijera. Njezina će knjiga imati “intimniji” pristup pa će zato i biti simbolično objavljena na Majčin dan iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 15:19