POTRESNA PRIČA

'Brat me silovao kada sam imala 12 godina. Rodila sam i kćer dala na posvajanje. Ona mi je sve, nadam se da će mi oprostiti'

Čak i u toj dobi Tressa nije vjerovala u pobačaj i rodila je dijete. Identitet očevog djeteta priznala je prijateljici kad se jako napila tek nakon rođenja male Annie
 Facebook

Tressa Middleton iz Škotske rodila je kćer sa samo 12 godina, nakon što ju je silovao stariji brat i dijete je dala na usvajanje. Tressa je sada 21-godišnjakinja i pojavila se u emisiji ITV-a, u kojoj je progovorila o strahotama koje je prošla, ali i o nadi da će joj kćerkica Annie oprostiti što ju je svojedobno morala napustiti.

U knjizi koju je napisala ('Tressa: The 12-Year-Old Mum') kćeri je poručila: "Ti si zadnja osoba na koju mislim kada idem spavati i prva osoba koje se sjetim kada se ujutro budim... Ti si bilo moga života. Još uvijek čuvam tvoju odjeću koju si imala kada si bila mala beba".

Majka Tresse Middleton u jednom je trenutku postala beskućnica, tako da je i sama Tressa morala povremeno biti na skrbi socijalne službe, a alkohol je počela piti s osam godina jer se družila s puno starijima od sebe. Prisjetila se jedne rođendanske proslave koju su joj u McDonald'su priredili skrbnici, a na kojoj se pojavio i njezin brat Jason. 'Bio je malo stariji od mene, ali bilo je lijepo vidjeti ga', ispričala je, a tada nije ni slutila kakvu će joj traumu prouzročiti Jason koju godinu poslije.

Tressa se nakon nekog vremena vratila majci, koja je uspjela naći krov nad glavom. Jedno su vrijeme živjeli u Edinburghu, a nakon što su se preselili u Arndale k njima je došao i Jason. Kada je navršila 11 godina, tada 16-godišnji brat silovao ju je. Bilo je to 2005. godine.

Ispričala je kako ju je odveo na gradilište, gdje su se inače znali voziti biciklima i tamo je nasrnuo na nju. Kada se njezino tijelo počelo mijenjati, prijateljica joj je rekla da bi mogla biti trudna i da bi morala napraviti test na trudnoću. Test je bio pozitivan...

'Nikada nisam ni pomišljala na pobačaj, već u toj dobi nisam vjerovala u abortus. Otišla sam s prijateljicom kući i zamolila je da ona kaže mojoj mami, ali tamo smo zatekli moju tetku. Kada joj je prijateljica rekla da sam trudna, kazala mi je da bi mi bilo najbolje da sve prikrijem. U tom je trenutku mama istrčala iz kupaonice i počela me ganjati ulicom ogrnuta samo u ručnik', priča Tressa.

Tek nakon rođenja male Annie, Tressa je smogla hrabrosti priznati tko je zapravo otac njezine kćerkice.

'Bila sam kod mame doma i nekih pola sata kasnije došao je Jason. Prišao mi je, bio je jako pijan. Rekao je: Volim te. Odgovorila sam mu: Volim i ja tebe. Zatim je rekao: Ne, stvarno te volim, kao djevojku. Ja sam uzvratila: Ne, to nije moguće. On je u tom trenutku bio jedini koji je znao da je on otac moje Annie. Kasnije sam se i sama napila. Bila sam kod prijateljice, slomila sam se i rekla joj da je Jason otac moje kćeri. Ona je isprva mislila da muljam', prisjeća se Tressa.

Ipak, nakon što je istina izašla na vidjelo, u akciju su krenule institucije i u konačnici je Jason osuđen na četiri godine zatvora, nakon što je DNK analizom dokazano njegovo očinstvo. Danas je Jason slobodan čovjek.

Tressina poruka, koju je izrekla pred milijunskim auditorijem ITV-a i potresenim voditeljem emisije je: 'Ukoliko vam se ovako nešto dogodi, morate to reći.' Glavni razlog zašto svoju priču nikome nije govorila bio je njezin strah od ponovnog raspada obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 13:41