STIŽE 'COCA BRYNCO'

Bolivija krenula u proizvodnju energetskog pića na bazi lišća koke

Reklamna kampanja Coce Brynco u prvi će plan postaviti pozitivan utjecaj kokina lišća na zdravlje čovjeka
A bottle of Coca Brynco soda sits on display on top of coca leaves at the the Soda Pacena private soda company in El Alto, Bolivia, Friday Jan. 14, 2011. Coca Brynco is a Bolivian soda made with coca leaves. (AP Photo/Juan Karita)
 AP

Predsjednik Bolivije Evo Morales pokušat će pred Ujedinjenim narodima pokušati ukinuti zabranu konzumiranja kokina lišća iz 1961. godine, a novi poticaj mu je energetsko piće na bazi te biljke. Naime, Bolivija je krenula u masovnu proizvodnju pića Coca Brynco.

Dizajn PET ambalaže isti je kao kod gaziranih pića kakva viđamo svaki dan, a reklamna kampanja u prvi će plan postaviti pozitivan utjecaj kokina lišća na zdravlje čovjeka .

Idejni začetnik ovog pića je Jhonny Vargas, koji je uložio milijun dolara u proizvodnju i nada se kako će mu se to isplatiti.

- Cilj je pokriti cijelu Boliviju, a potom se orijentirati i na susjedne zemlje - rekao je Vargas.

A hoće li krenuti i dalje od susjednih zemalja ovisi o odluci Ujedinjenih naroda, ali ako je suditi prema oštroj noti Sjedinjenih Američkih Država, koje zahtijevaju da zabrana ostane, komercijalna prodaja u ostatku svijeta će izostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 23:15