KOBNI POVRATAK

BLAMAŽA Čak 12 milijuna eura vrijedni avion nakon napada na ISIS teško oštećen zbog banalne pogreške

A British Tornado jet prepares to takeoff at the RAF Akrotiri in Cyprus September 27, 2014. Britain's parliament approved air strikes against Islamic State (IS) insurgents in Iraq by a decisive margin on Friday, paving the way for the Royal Air Force to join U.S.-led military action with immediate effect. Six Cyprus-based Tornado GR4 fighter-bombers were on standby to take part in initial sorties after Prime Minister David Cameron recalled parliament from recess to back military action following a formal request from the Iraqi government. REUTERS/Stringer (CYPRUS - Tags: POLITICS TRANSPORT CIVIL UNREST MILITARY) - RTR47XBE
 © Stringer . / Reuters

Višenamjenski borbeni zrakoplov Tornado GR4 britanskog Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (RAF) pretrpio je teška oštećenja nakon što je na aerodromu Akrotiri u Cipru udario psa lutalicu, piše Independent.

Zrakoplov se vraćao s noćne misije protiv ISIS-a u Siriji te je sletio na pistu brzinom od 320 kilometara na sat kada je pas lutalica krenuo pretrčavati. Budući da je bilo prekasno da otkažu slijetanje, pilot i navigator ozbiljno su razmišljali da se izbace iz aviona. Srećom po njih, to nije bilo potrebno te su obojica iz incidenta izašli neozlijeđeni.

No, zato je zrakoplov vrijedan 12 milijuna eura pretrpio teška oštećenja, navodno u iznosu od nekoliko stotina tisuća eura. Iz RAF-a su za tabloid The Sun potvrdili da je došlo do incidenta, ali i javili da je zrakoplov hitno popravljen te je opet spreman za misije.

Da je ovakav incident bio očekivan, za Sun je potvrdio izvor iz RAF-ove baze na Cipru:

- Čopori divljih pasa lutaju bazom u potrazi za hranom, a očito nema novaca da se nešto učini u vezi njih. Svi su se us***i zbog velikog incidenta!

O sudbini psa lutalice nisu dane nikakve informacije, ali pretpostavljamo da nije preživo sudar s ratnim avionom teškim 20 tona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 02:36