NOVA MISTERIOZNA SMRT

Bivši zapovjednik zračnih snaga kritizirao Putina, pronađen je mrtav kraj supruge, a onda su njihova tijela nestala...

Ruski medijii javljaju da nisu pronađeni tragovi nasilne smrti general-pukovnika i supruge te da se okolnosti smrti još ispituju

General-pukovnik Vladimir Sviridov

 /Profimedia

Odlikovani general pukovnik Vladimir Sviridov (68) i njegova supruga Tatjana (72) pronađeni su mrtvi nedugo nakon što je visoki časnik ruske vojske kritizirao Vladimira Putina zbog njegove, kako je kazao, "trećerazredne" vojske. Bivši zapovjednik ruske protuzračne obrane jednom je kritizirao Putina zbog toga što su ruske zračne snage danas - “trećeg ranga”, prenosi Slobodna Dalmacija.

Istražitelji nisu uspjeli utvrditi kako su umrli Sviridov i njegova supruga Tatjana. No, tu nije kraj bizarnostima u ovoj priči: nakon što je bračni par pronađen mrtav u njihovoj kući u selu Adžijevski u Stavropoljskoj regiji, tijela su nestala, otkriva The Sun.

Tako vlasti nisu mogle utvrditi točan uzrok njihove iznenadne smrti, izvijestili su lokalni mediji.

“Radnici plinare izvršili su mjerenja i nije otkriveno prekoračenje dopuštene koncentracije štetnih tvari”, jedino je što stoji u izvješću o njihovoj bizarnoj smrti.

General Sviridov svojedobno je zapovijedao 6. armijom ruskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 2005. do 2009. godine. Odlikovan je Ordenom Crvene zvijezde i nizom drugih odlikovanja. Napustio je svoju ulogu zapovjednika u dobi od 54 godine nakon niza oštrih komentara o ruskim oružanim snagama.

Godine 2007. požalio se u intervjuu za ruski časopis Take Off da piloti ne dobivaju odgovarajuću obuku.

"Pilot mora imati oko 100 sati leta godišnje za punu borbenu spremnost", rekao je tada. "Međutim, to još nije slučaj. Prosječno vrijeme leta u vojsci trenutačno je 25 do 30 sati".

U drugom se nastupu požalio: "Prisiljeni smo imenovati nepotpuno obučene časnike jer nema boljih. Iz istog razloga šaljemo na vojne akademije pilote trećeg ranga. Ovo se nije događalo u prošlosti!"

Državna novinska agencija RIA Novosti izvijestila je da nisu pronađeni tragovi nasilne smrti te da se okolnosti smrti još ispituju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 22:16