KOMUNIKACIJA INTERNETOM

Bivši šef CIA-e i NSA: Teroristi obožavaju Gmail

'Gmail je besplatan, sveprisutan, više ga nitko praktički ni ne primjećuje pa je logično da ga teroristi preferiraiju za međusobnu komunikaciju'

Bivši direktor američkih vrhovnih obavještajnih agencija NSA i CIA Michael Hayden tvrdi da teroristi u cijelome svijetu najradije komuniciraju preko Googleova e-maila.

U govoru koji je u nedjelju držao u Washingtonu na forumu o obrazovanju odraslih u epsikopalnoj crkvi Sv. Ivana preko puta Bijele kuće, kako prenosi Washington Post, Hayden je rekao: “Gmail je omiljeni internet servis terorista u cijelome svijetu. Ne mislim da ćemo to baš vidjeti u reklami za Google, ali Gmail je besplatan, sveprisutan, više ga nitko praktički ni ne primjećuje pa je logično da ga teroristi preferiraiju za međusobnu komunikaciju.”

Hayden je to rekao u dijelu govora u kojemu se osvrnuo na nedavni skandal u kojemu je zviždač i bivši suradnik NSA Edward Snowden otkrio višegodišnji program masovnog špijuniranja građana koji vodi ta agencija. Hayden je branio obavještajne službe govoreći da im američki Zakon o nadzoru stranih obavještajnih aktivnosti daje pravnu podlogu za program špijuniranja poznat kao PRISM. Komentirao je današnju “tenziju između sigurnosti i slobode” i objasnio što internet predstavlja vrhu američkog sigurnosnog establishmenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 05:51