LAVROVA DOČEKAO DAČIĆ

BITKA VELIKIH SILA ZA SRBIJU Putin u Beograd poslao pouzdanika Lavrova, Vučić uskoro putuje u Washington

Lavrov dolazi u Beograd samo nekoliko dana nakon što je srbijanski predsjednik Nikolić boravio u Moskvi na proslavi 70. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata, a tom se prigodom sastao s Putinom
Russian Foreign Minister Sergey Lavrov listens during a joint press conference with his Egyptian counterpart on November 14, 2013 in the Egyptian capital, Cairo. Sergei Lavrov and Russian Defence Minister Sergei Shoigu hold talks with Egyptian counterparts on weapons sales and political relations during an official visit. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
 AFP

BEOGRAD - Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov doputovao je u četvrtak navečer u Beograd u službeni posjet, a u petak će se susresti s najvišim srbijanskim dužnosnicima.

Lavrova je u beogradskoj zračnoj luci dočekao srbijanski kolega Ivica Dačić, s kojim će u petak ujutro imati prvi u nizu bilateralnih razgovora.

Lavrov će se odvojeno sastati s predsjednicima države i vlade Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, a kako je ranije najavljeno, ključne teme razgovora bit će suradnja Srbije i Rusije, bilateralni odnosi te srpsko predsjedanje Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

Potpora u vezi Kosova

Dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksandar Lukaševič izjavio je uoči posjeta Lavrova beogradu da Rusiji ne smeta orijentacija Beograda prema članstvu u EU te poručio kako Srbija i dalje može računati na potporu Moskve u svezi s Kosovom, objavili su ruski mediji.

Lavrov dolazi u Beograd samo nekoliko dana nakon što je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić boravio 9. svibnja u Moskvi kao uzvanik na proslavi 70. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata, a tom se prigodom sastao s ruskim šefom države Vladimirom Putinom.

U kalendaru bilateralnih odnosa Srbije s vodećim svjetskim silama posjet Lavrova organiziran je i uoči najavljenog odlaska srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Sjedinjene Američke Države u lipnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:11