PRESUŠILE ZALIHE

Bijesni Prigožin gazio oko mrtvih tijela wagnerovaca i urlikao: ‘Povlačimo se iz Bahmuta!‘

‘Šojgu! Gerasimov! Gdje je je***o streljivo? Došli su ovdje kao dobrovoljci i ginu za vas dok se vi tovite u vašim uredima od mahagonija‘

Jevgenij Prigožin

 Twitter/

Jevgenij Prigožin je prelomio: "Grupa Wagner povlači se iz Bahmuta 10. svibnja zbog nedostatka streljiva".

Prema riječima zapovjednika ruskih plaćenika, Wagnerovi resursi presušili su u travnju, a kao rezultat toga, njihovi gubici "eksponencijalno rastu svaki dan".

"Povlačim Wagnerove jedinice iz Bahmuta jer su, u nedostatku streljiva, osuđene na besmislenu smrt. Dužni smo prenijeti položaje u Bahmutu postrojbama Ministarstva obrane te povući ostatke Wagnera u logističke kampove gdje ćemo lizati svoje rane", rekao je Prigožin.

Osnivač plaćeničke skupine već dugo napada ruske zapovjednike, optužujući ih da su nesposobni i da namjerno uskraćuju streljivo Wagneru zbog osobne netrpeljivosti prema njemu. Prije dva mjeseca Prigožin je priznao kako se boji da bi ga Kremlj mogao "ostaviti na cjedilu" dok on šalje svoje najbolje vojnike da probiju ukrajinsku obranu u Bahmutu. U međuvremenu je Prigožin, gladan publiciteta, objavljivao svakakve impulzivne komentare. Prije tjedan dana rekao je da će obustaviti topničku vatru kako bi američki novinari mogli u miru snimiti Bahmut. Sljedeći je dan izjavio da se "samo šalio". Hoće li se uistinu wagnerovci povući iz grada koji pokušavaju zauzeti od prošlog ljeta, znat će se u srijedu. Datum povlačenja vrlo je simboličan jer se prethodni dan, 9. svibnja, održava veliki praznik u Rusiji u znak sjećanja na pobjedu Sovjetskog Saveza protiv nacističke Njemačke tijekom Drugoga svjetskog rata. Prigožin je u svom posljednjem videoobraćanju rekao da je odluku donio jer više nije mogao trpjeti da ga Ministarstvo obrane ignorira.

"Šojgu! Gerasimov! Gdje je je***o streljivo? Došli su ovdje kao dobrovoljci i ginu za vas dok se vi tovite u vašim uredima od mahagonija", rekao je Prigožin u kameru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:09