OGLASIO SE PESKOV

Bijes iz Kremlja nakon debate između Kamale i Trumpa, jutro nakon stigle su im gorke vijesti: ‘Ovo nam se nimalo ne sviđa!‘

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se ime ruskog predsjednika koristi kao sredstvo unutarnje političke borbe SAD-a

Vladimir Putin i Donald Trump (arhivska fotografija)

 Sergey Guneev/sputnik/profimedia/Sergey Guneev/sputnik/profimedia

Predsjedničku debatu između Kamale Harris i Donalda Trumpa budno je pratila i Rusija, no Kremlju se nije svidjelo kako je ime ruskog predsjednika Vladimira Putina spomenuto tijekom debate.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se ime ruskog predsjednika koristi kao sredstvo unutarnje političke borbe Sjedinjenih Država.

"Nama se to stvarno jako ne sviđa i još uvijek se nadamo da će ostaviti na miru ime našeg presjednika", poručio je Peskov.

Naime, tijekom predsjedničke debate potpredsjednica Harris poručila je Trumpu da bi ga Putin ‘pojeo za ručak‘ i da bi ruski čelnik ‘trenutno sjedio u Kijevu‘ da je Trump predsjednik SAD-a, usred velike invazije Moskve na Ukrajinu, prenosi Politico.

Trump joj je odgovorio da Putin nikada ne bi napao Ukrajinu da je on u Bijeloj kući umjesto predsjednika SAD-a Joea Bidena.

Peskov je komentirao da u Kremlju nisu pratili raspravu, ali su "ujutro, naravno, vidjeli novinska izvješća s različitim izjavama koje su dane tijekom rasprave." Zanimljivo, Kremlj je ranije izjavio i da je Putin prespavao lipanjsku predsjedničku debatu tijekom koje je Trump porazio Bidena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 00:06