NJEMICA SMJEŠTENA U SIGURNU KUĆU

BiH: Potvrđena optužnica za držanje njemačke državljanke u ropstvu

Marinkovići su se prema Bettinu Siegner (19) ponašali nehumano, izgladnjivali je, tjelesno zlostavljali i tjerali da radi teške fizičke poslove. Nisu joj dopuštani susreti s drugim ljudima kao ni pohađanje škole.

MOSTAR - Sudske vlasti BiH potvrdile su u utorak optužnicu protiv Milenka i Slavojke Marinković koji su dugi niz godina držali zatočenom i zlostavljali njemačku državljanku Bettinu Siegner (19) na svom imanju u sjeveroistočnom dijelu BiH, objavili su u utorak iz općinskog suda u Kalesiji.

Prema navodima optužnice bračni par Marinković se tereti da su od 2005. do 2012. godine u mjestu Karavlasima kod Kalesije u klasičnom ropstvu držali njemačku državljanku.

Objašnjava se da su se Marinkovići prema Bettini ponašali nehumano, izgladnjivali je, tjelesno zlostavljali i tjerali da radi teške fizičke poslove. Nisu joj dopuštani susreti s drugim ljudima kao ni pohađanje škole.

Bettina Siegner je nakon uhićenja Marinkovića smještena u sigurnu kuću gdje se oporavlja.

Općinski sud u Kalesiji prihvatio je i prijedlog županijskog državnog odvjetnika te produljio pritvor Milenku i Slavojki Marinković za još dva mjeseca. Slučaj su policiji prijavili susjedi koji su dostavili fotografiju kao dokaz.

U istragu oko ovoga slučaja uključene su i njemačke vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:21