‘ZLU NE TREBALO‘

BiH nabavila oklopnjake, spremaju se za najgore: ‘Cijeli svijet je poludio! Moramo se pripremiti i braniti se‘

Kazao je kako stanje u zemlji, ali i regiji te Europi daje razloga za zabrinutost, posebice u svjetlu eskalacije krize na Bliskom istoku

Željko Komšić

 Andrej Isakovic/Afp

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je u petak kako bi se njegova zemlja morala prilagoditi novim okolnostima "jer je cijeli svijet poludio" pa mora biti spremna braniti se bude li to nužno.

Komšić je ovo kazao u Tuzli gdje je sudjelovao u predstavljanju novih oklopnih transportera što ih je nabavio MUP Tuzlanske županije izdvojivši za četiri takva vozila nešto više od dva milijuna eura.

Oklopnjaci koje proizvodi specijalizirana kanadska tvrtka Roshel trebali bi poslužiti policiji za suočavanje s kriznim situacijama a Komšić je kazao kako je dobro da su nabavljeni "zlu ne trebalo".

Kazao je kako stanje u zemlji, ali i regiji te Europi daje razloga za zabrinutost, posebice u svjetlu eskalacije krize na Bliskom istoku a sada cijeli svijet ide u pravcu koji je teško predvidjeti.

"Najbolja situacija je da se ova nabavljena vozila nikada ne upotrijebe, ali ponavljam, da moje životno i političko iskustvo govori: neka ih. Zlu ne trebalo", kazao je Komšić.

Pojašnjavao je kako su u BiH godinama živjeli pod nekom vrstom kupole računajući da će drugi brinuti o njihovoj sigurnosti no sada su se okolnosti promijenile pa valja biti spreman za različite scenarije.

"Mi se trebamo osvijestiti i dozvati pameti jer se nitko neće boriti za ovu zemlju ako mi sami nećemo", kazao je Komšić.

Ministar unutarnjih poslova Tuzlanske županije Hajrudin Mehanović novinarima je kazao kako su nova oklopna vozila morali nabaviti jer su im policajci do sada bili poput glinenih golubova u kriznim situacijama.

Podsjetio je pri tom na talačku krizu i pokolj što ih je u kolovozu u Gradačcu izazvao Nermin Sulejmanović kada je ubio bivšu suprugu i još dva muškarca a ranio jednu ženu i policajca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:36