NA GODIŠNJOJ VEČERI

Biden podbadao Trumpa: ‘Da, godine su problem. Ja sam odrastao čovjek, natječem se protiv 6-godišnjaka‘

Biden se šalio i račun novinara u subotu navečer na godišnjoj večeri Udruženja dopisnika Bijele kuće

Joe Biden

 Brendan Smialowski/Afp

Američki predsjednik Joe Biden tradicionalno je podbadao političke protivnike i šalio se na račun novinara u subotu navečer na godišnjoj večeri Udruženja dopisnika Bijele kuće dok su prosvjednici vani kritizirali njegovu podršku ratu Izraela protiv Hamasa.

Biden je iskoristio događaj kako bi ismijao republikanskog rivala Donalda Trumpa zbog nezrelosti, našalio se na račun vlastite poodmakle dobi i izbaci ‘strelice‘ na novinare u Washingtonu.

"Da, godine su problem. Ja sam odrastao čovjek, natječem se protiv 6-godišnjaka", našalio se Biden.

Biden (81) kasnije je dodao o bivšem predsjedniku Trumpu (77): "Dob je jedina stvar koja nam je zajednička. Moja potpredsjednica me zapravo podržava."

Bivši američki predsjednik Trump ne uživa potporu svog potpredsjednika Mikea Pencea.

Prosvjednici koji su držali transparente ispred hotela Washington Hiltona, mjesta godišnje večere, vikali su o smrti novinara u Gazi.

Stotine prosvjednika pozivalo je novinare na bojkot događaja i izvikivalo protiv dužnosnika dok su ulazili.

Biden je izbjegao velike prosvjede ispred hotela dolaskom kroz stražnji ulaz, gdje su ga dočekale manje grupe prosvjednika koji su pozivali na primirje.

Na događaju starom stoljeće stotine novinara, političara i slavnih osoba susrele su se u golemoj hotelskoj dvorani za bankete.

Tradicija je predsjednika u govorima šaliti se na račun novinara i drugih gostiju u publici.

Biden je ponudio i savjete novinarima.

"Iskreno ne tražim od vas da zauzimate strane. Tražim od vas da shvatite ozbiljnost trenutka. Prijeđite preko brojeva s konjskih utrka i ... sporednih događaja koji su počeli senzacionalistički dominirati našom politikom i usredotočite se na ono što je zapravo na kocki", rekao je Biden.

Udruga dopisnika Bijele kuće osnovana je 1914. i održava večeru gotovo svake godine od 1921. u čast novinara koji prate predsjednika i na kojoj se prikuplja novac za stipendije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:25