NIJE GA SPOMENUO

Biden održao govor o oružju samo par sati nakon što mu je sin osuđen zbog oružja

Biden je ranije u posebnom priopćenju rekao da prihvaća ishod tog slučaja

Joe Biden na samitu o prevenciji nasilja vatrenim oružjem

 Saul Loeb/Afp

Američki predsjednik Joe Biden govorio je u utorak na samitu o prevenciji nasilja vatrenim oružjem o nastojanja svoje administracije da se suzbije ilegalna trgovina oružjem i smanji kriminal, samo nekoliko sati nakon što mu je sin Hunter osuđen da je lagao o ovisnosti o drogama kako bi ilegalno kupio pištolj.

Biden je ranije u posebnom priopćenju rekao da prihvaća ishod tog slučaja, ali se nije na to osvrnuo tijekom obraćanja preživjelima od vatrenog oružja, gradonačelnicima, roditeljima i učiteljima. Kasnije u utorak bi se trebao vratiti u Wilmington u Delawareu da bi bio sa svojim sinom.

Predsjednik je pohvalio preživjele što se ne fokusiraju na bijes, nego na to što mogu učiniti da spriječe nove tragedije. Kroz njihove riječi i djela, Biden je rekao da su se preživjeli pobrinuli da "sve žrtve nasilja od vatrenog oružja ne budu zaboravljene, da nisu umrle uzalud."

image

Joe Biden i Hunter Biden

Andrew Caballero-reynolds/Afp

Hunter Biden, sin američkog predsjednika Joea Bidena, u utorak je proglašen krivim zbog laganja o uporabi droga kako bi ilegalno kupio oružje, što je presuda koju bi demokrati mogli iskoristiti kako bi se suprotstavili tvrdnji Donalda Trumpa da je pravosudni sustav protiv njega. Hunter je tako postao prvo dijete aktualnog predsjednika SAD-a koje je osuđeno za zločin.

Demokratski predsjednik Biden suočava se s teškom bitkom protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u nastojanju da u studenom osvoji još jedan predsjednički mandat.

Propalestinski prosvjednici su na samitu prekidali govor Bidena koji ih je pozivao na strpljenje, rekavši "nevina djeca su izgubljena".

image

Joe Biden na samitu o prevenciji nasilja vatrenim oružjem

Saul Loeb/Afp

Demokrati uvelike podržavaju strože zakone o nošenju oružja, kao način da se smanje smrtni slučajevi od vatrenog oružja u školama i gradovima diljem zemlje.

Republikanci, uz podršku moćne Nacionalne udruge za oružje (NRA), protive se strožim zakonima, navodeći da je pravo nošenja zajamčeno drugim amandmanom američkog ustava.

Trump, kojeg je prošli mjesec podržala ta najveća organizacija za prava nošenja oružja u zemlji, obećao je da će poništiti Bidenove propise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 18:13