AKCIJA NA FEJSU

BANDE KORISTE KALAŠNJIKOVE Preplašeni stanovnici Marseillea u pomoć zovu - Batmana!

Zastrašujući događaji naveli su vladu da u grad rasporedi još 180 interventnih policajaca
 Facebook

Nakon ubojstva jednog umirovljenika i niza ubojstava povezanih s narkomiljeom, drugi najveći francuski grad Marseille odlučio se na neobičan potez.

Građani su pokrenuli akciju kojom su u pomoć pozvali Batmana, zatraživši od poznatog superjunaka da spasi grad od zločina. Online peticija i Facebook stranica, sarkastično naslovljena “Treba li nam Batman da spasi grad” posljednji je poziv u pomoć građana zabrinutih zbog sve viπe nasilja na gradskim ulicama.

Jacques Blondel (61) suprotstavio se pljačkašima jednog kioska, no nije to preživio. Istovremeno, u gradu je bilo 13 ubojstava koji se povezuju s drogom i kriminalnim skupinama, od početka ove godine.

Bande sve više koriste kalašnjikove, za koje se vjeruje da stižu morem u tu mediteransku luku.

U dva ubojstva, koja su se dogodila ranije u kolovozu, jedan je 18-godišnjak izboden do smrti pred noćnim klubom, a jednog 25-godišnjaka upucali su u njegovu automobilu dva naoružana muškarca na motociklu.

Zastrašujući događaji naveli su vladu da u grad rasporedi još 180 interventnih policajaca, kako bi se pokušalo obuzdati rasplamsalo nasilje, no stanovnici tvrde kako to nije dovoljno. "Ovaj grad treba akciju", navode pisci peticije za Batmana. Potreban je, smatraju veći rad s lokalnom zajednicom i efikasniji vladin angažman.

Grad inače ima veliku nezaposlenost mladih, a imigrantska populacija je velika i otuđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:23