BORI SE ZA ŽIVOT

Atentat u Kijevu, upucan jedan od vođa oporbe u Kazahstanu, supruga: ‘Znam tko stoji iza svega!‘

Sadikov je vodio antirežimski YouTube kanal kojeg je pratilo više od milijun gledatelja

Predsjednik Gvineje Bisau Umaro Sissoco Embalo (skroz lijevo), Vladimir Putin (drugi slijeva), čelnik Tadžikistana Emomali Rahmon (drugi zdesna) i predsjednik Kazahstana Kasim-Jomart Tokajev na vojnoj paradi na Crvenom trgu u Moskvi u svibnju. Surpuga upucanog oporbenjaka tvrdi da je upravo Tokajev naredio njegovo ubojstvo.

 Natalia Kolesnikova/Afp

Aidos Sadikov, jedan od prominentnijih članova kazahstanske oporbe čiji vlog na YouTubeu prati više od milijun pretplatnika, teško je ranjen nakon pokušaja ubojstva u Kijevu, javlja The Guardian.

Sadikovljeva supruga Natalia, koja mu pomaže u kreiranju antirežimskog sadržaja na društvenim mrežama, potvrdila je incident te krivnju za „pokušaj atentata” svalila na kazahstanskog predsjednika Kasima Tokajeva.

Kijevski dužnosnici ističu da je pokrenuta istraga te dodaju da ‘prema preliminarnim informacijama mogu potvrditi kako je nepoznat naoružani počinitelj prišao automobilu u kojem su bili žrtva i njegova supruga te je nakon ispaljenog hica iz pištolja pobjegao u nepoznatom pravcu‘.

- Muškarac se bori za život u ukrajinskoj bolnici, a policija još uvijek poduzima mjere kako bi pravovremeno identificirala napadača – stoji u priopćenju.

Natalia Sadikova poziva sve pratitelje i simpatizere suprugovog kanala da ‘mole za njegovo ozdravljenje jer je teško ranjen‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 14:13