GRKINJA NAZALNOG GLASA PRODALA HUFFINGTON POST

Arianna Huffington: Uspjela je bez novca, titule i klasične ljepote

Još u ranim 20-im godinama Arianna se u New Yorku družila s Danom Ratherom i Barbarom Walters, a onda su joj namjestili teksaškog naftaša
 AP

NEW YORK - Oko pola sata to se zvalo Huffington-Lerer Report, ali ja sam previše sramežljiv - ispričao je za časopis Time bivši direktor AOL-a, Ken Lerer , o začecima projekta koji će promijeniti budućnost vijesti na internetu.

Brzi društveni uspon

Huffington Post, “internetske novine” koje je AOL jučer kupio za 315 milijuna dolara, začete su na zabavi u vili Arianne Huffington, novinarke, autorice i jedne od najpoznatijih američkih razvedenica, nedugo nakon američkih predsjedničkih izbora 2004. godine. Lerer je Ariannu Huffington , koju je tada jedva poznavao, uvjeravao da Americi treba ljevičarska protuteža desničarskom Drudge Reportu. Za razliku od njega, ona nije bila sramežljiva.

Upravo suprotno, Arianna Huffington (60), rođena u Grčkoj kao Arianna Stassinopoulos, velik dio karijere zbog koje je danas smatraju jednim od najutjecajnijih glasova američke ljevice, može zahvaliti brbljavosti i iznimnom talentu za sklapanje prijateljstava.

“Kada smo se prvi put srele, u roku od deset minuta komplimentirala mi je cipele, jaknu, torbu i haljinu”, piše novinarka New Yorkera, Lauren Collins .

Kada se 1980., u dobi od 23 godine, preselila u Ameriku - naoružana diplomom s Cambridgea, knjigom o feminizmu i hrpom pisama preporuke - toliko se brzo penjala društvenom ljestvicom na manhattanskom Upper East Sideu da je žuti tisak tvrdio da se nijedan Grk nije toliko brzo penjao u vis još od Ikara.

Bogata razvedenica

Ona, majka i sestra organizirale su zabave na koje su dolazili ljudi poput novinara Dana Rathera i Billa Paleyja, čovjeka koji je Sinatru stavio na radio, a emisiju “60 Minutes” na televiziju. Svako je jutro Arianna vježbala s Barbarom Walters. Časopis New York pisao je da je uspjela “bez pomoći bogatstva, titule ili konvencionalne ljepote”.

Pet godina poslije filantropkinja Ann Getty namjestila joj je susret s teksaškim naftašem Michaelom Huffingtonom. Vjenčali su se u travnju 1986., Barbara Walters bila je kuma, a prijem za oko 500 gostiju, na kojemu se jeo kavijar i točio Dom Perignon, platila je Ann Getty.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. kolovoz 2024 15:34