POTVRDOM DO PENZIJE

APEL MIROVINSKOG 'Dragi penzioneri, trebala bi nam potvrda o životu. Želimo izbjeći neugodnosti...'

 Vojko Bašić/Cropix

Zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH (FZMIO) upozorio je umirovljenike koji žive izvan tog entiteta i BiH, a posebice umirovljenike nastanjene u Republici Hrvatskoj, da im prijeti obustava mirovina ako tom zavodu sa sjedištem u Mostaru ne dostave posebnu potvrdu o životu, prenose u srijedu mediji.

U priopćenju za medije taj zavod opetovano poziva umirovljenike nastanjene izvan Federacije BiH koji mirovinu primaju iz FZMIO da s internetske stranice www.fzmiopio.ba preuzmu tiskanicu "potvrda o životu" te je ovjerenu pošalju na adresu FZ MIO/PIO Dubrovačka bb, 88000 Mostar ili FZ MIO/PIO Ložionička br 2, 71000 Sarajevo.

Potvrde o životu nužne su kako bi se izbjegle neugodnosti i moguće obustave isplate mirovine, objašnjava se u priopćenju.

Po navodima glasnogovornika FZMIO Tomislava Kvesića, u Republici Hrvatskoj živi oko 18.000 umirovljenika koji iz tog zavoda primaju mirovine.

Iako su poštom obaviješteni da trebaju dostaviti potvrde o životu, što je uvjet za primanje mirovine, oko 7000 umirovljenika te potvrde još nije dostavilo.

Kvesić je podsjetio da je Federalni zavod MIO od 2014. uveo obvezu dostavljanja potvrda o životu te, ocijenio je, pomalo začuđuje da "vrlo veliki broj umirovljenika iz Hrvatske to još nije učinio".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 08:49