NOVI DETALJI

Anders Breivik je bio na plastičnoj operaciji jer je htio izgledati kao Arijevac

- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/FACEBOOK" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS -This undated image obtained on July 23, 2011 on Facebook shows the 32-year-old suspect questioned by Norway's police over twin attacks on a youth camp and the government headquarters that killed the day before at least 91 people in Norway's deadliest tragedy since World War II. While there was no official confirmation of the suspect's identity, he was widely named by the local media as Anders Behring Breivik. Police confirmed that the suspect is ''Christian fundamentalist'' and had posted anti-Muslim rhetoric online. According to the TV2 channel, he has links to right-wing extremists and possessed two weapons registered in his name. AFP PHOTO / HO / FACEBOOK
 -

Norveški monstrum Anders Behring Breivik , koji je u dva napada usmrtio 77 ljudi, podvrgnuo se plastičnoj operaciji kako bi više sličio arijevcima, tvrdi šefica norveške tajne službe.

Norvežani nemaju arijevsko lice. Izgled Breivik nije prirodan - tvrdi Jane Kristiansen, šefica norveške tajne službe PST, te dodaje:

- Hitler bi ga stavio na poster. Breivik ima savršeno, klasično arijevsko lice, sigurno je bio na zatezanju lica, izjavila je Jane Kristiansen u intervjuu za britanski The Sunday Times.

Njezin tvrdnje poklapaju se sa navodima Andersova prijatelja iz škole.

- Sjećam se da smo bili na jednoj zabavi i Breivik mi je rekao da su mu nos i bradu operirali plastični kirurzi u Americi - rekao je taj prijatelj za Sunday Telegraph.

Britanski mediji danas također pišu kako je Anders Behring Breivik materijal za bombu koja je u Oslu ubila osam ljudi, kupio preko eBaya. Naručivao je od prodavača iz cijelog svijeta, pa i iz Velike Britanije.

Čak i u trenucima kad se Norveška počela opraštati od mladih žrtava monstruma Andersa Behringa Breivika, njihov krvnik ne pokazuje kajanje.

Tijekom drugog policijskog ispitivanja u petak, koje je trajalo 10 sati, Breivik je navodno bio mnogo zainteresiraniji za broj svojih žrtava nego prvi put. Ipak, kad su mu rekli koliko je ljudi ubio, Breivik je reagirao ‘bez emocija’.

Ispostavilo se također da je napad koji je on izveo 22. srpnja u biti bio samo dio većeg plana koji je namjeravao provesti, a koji je podrazumijevao postavljanje eksploziva na još nekoliko lokacija diljem Osla (pritom policija nije potvrdila da se, kako lokalni mediji izvještavaju, radilo o kraljevskoj palači i sjedištu Laburističke stranke).

Svoj plan nije uspio provesti jer nije imao dovoljno vremena za proizvodnju eksploziva. Policijski su izvori priopćili kako je Breivik tijekom ispitivanja silno želio znati je li u novinama objavljena njegova fotografija te točan broj televizijskih ekipa koje su bile u Oslu.

Unatoč Brevikovim tvrdnjama da je svoj plan pripremao cijelo desetljeće, u policiji tvrde kako zasad nema naznaka da je on s bilo kim podijelo što točno smjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:37