‘ZAŠTO PRIJETITE?

Ana Brnabić rigala vatru u jutarnjem programu: ‘Beskrajno sam tužna, nevjerojatno je što Hrvatska radi‘

Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se pozivaju, istaknula je Brnabić

Ana Brnabić

 Tom Dubravec/cropix/Cropix

Predsjednica Narodne Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić rekla je da je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na europskom putu zbog rezolucije o Jasenovcu, koju je Podgorica usvojila u petak.

Podsjetimo, nakon što je Skupština Crne Gore prihvatila da se dnevni red sjednice parlamenta u petak dopuni prijedlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu, u crnogorskom parlamentu tijekom poslijepodneva započela je burna rasprava, koja je završila u ranim večernjim satima, a rezolucija je dobila potrebnu podršku zastupnika. Glasala su 42 od 81 zastupnika u parlamentu, 41 je bio za, a jedan protiv.

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je nakon toga da rezolucija šalje namjernu politiku podjele unutar te zemlje te da je riječ o instrumentalizaciji "jedne druge države u regiji".

Brnabić je na TV Pinku rekla da je ovo ‘velika i važna stvar‘.

- Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija dužnosnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili sponzori srebreničke rezolucije, rekla je Brnabić, prenosi Blic.

Brnabić je dodala i da joj je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori njihovim europskim putem.

- Bit će zanimljivo vidjeti te europske vrijednosti na koje se pozivaju, istaknula je Brnabić i dodala da ‘činjenica da u blizini Jasenovca postoji tabla na kojoj piše ‘Za dom spremni‘ govori više od svega.

Dodaje da su potrebni dodatni napori da se ‘prijatelje iz Europe osvijesti kakav se genocid nad srpskim narodom dogodio za vrijeme NDH‘, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 11:48