HOROR U PAKISTANU

Amerikanku (21) namamili i odveli u hotel pa ju grupno silovali: Među uhićenima je i njezin domaćin

Iako je seksualno zlostavljanje žena u Pakistanu relativno često, napadi na strane državljanke su rijetki

Policija u Pakistanu; ilustracija

 Asif Hassan/Afp

Pakistanska policija uhitila je najmanje dvojicu muškaraca nakon što je 21-godišnja Amerikanka prijavila da ju je silovalo više ljudi u hotelu u kojem je odsjela tijekom posjeta turističkom resortu u istočnoj provinciji Punjab, kazali su dužnosnici, piše ABC News.

Među uhićenima je i domaćin nesretne žene koji ju je dočekao i odveo u hotel u Dra Ghazi Khanu, okrugu u provinciji Punjab, gdje kaže da je bila seksualno napadnuta ovaj tjedan, stoji u preliminarnom policijskom izvješću.

Žena je stigla u Pakistan prije tri tjedna, izvijestila je policija. Njezino ime, dakako, nije objavljeno.

Policija kaže kako je pokrenula istragu kako bi utvrdili kako su dvojica muškaraca ženu namamili i odveli u hotel te ju ondje silovali. Žena je prije toga pet dana bila smještena u domu jednog od navodnih napadača.

Američka ambasada u Islamabadu kazala je da je konzulat u pakistanskom gradu Lahoreu spreman pružiti svaku vrstu pomoći žrtvi.

‘Zaštita američkih državljana izvan SAD-a, najviši je prioritet američkog State Departmenta i naših ambasada diljem svijeta‘, kazali su. ‘Iz poštovanja prema žrtvi, ne možemo komentirati detalje slučaja.‘

Iako je seksualno zlostavljanje žena u Pakistanu relativno često, napadi na strane državljanke su rijetki. Mnoge Pakistanke ne prijavljuju takve incidente kako bi izbjegle stigmatizaciju u društvu gdje silovatelji često izbjegnu ruku pravde zbog nedostataka u pravnom sistemu i nekvalitetno provedenih policijskih istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:42