BRIAN WILLIAMS

12 GODINA LAŽI Najugledniji američki voditelj pod pritiskom priznao da je izmislio kako su ga napali u Iraku

 youtube screenshot

Brian Williams, ugledni voditelj dnevnika na NBC-u, već godinama se hvali dramatičnom pričom kako je 2003. godine u Iraku jedva izvukao živu glavu nakon što je iz vatrenog oružja pogođen helikopter u kojem se on nalazio. Istu priču ponovio je i u petak u vlastitoj emisiji, a to je bila očito kap koja je prelila čašu za članove posade napadnutog helikoptera koji su se brzo javili i rekli:

- Da, istina je da je helikopter bio napadnut. Međutim, istina je i da Williams nije bio ni blizu incidenta. On je bio u drugom helikopteru, sat vremena udaljenom od mjesta gdje se pucalo.

Osramoćeni Williams konačno je shvatio da nema smisla nastaviti s lažima i sinoć je priznao da je cijelu priču - izmislio.

- Napravio sam veliku grešku kada sam prepričavao događaje od prije 12 godina. Moram se ispričati svima. Rekao sam da sam bio u helikopteru koji je pogođen raketom, ali prava istina je da sam se nalazio u drugoj letjelici - rekao je Williams pred televizijskim kamerama i dodao da su mu se neke stvari u centru za pamćenje pobrkale.

- Uopće ne znam što se dogodilo u mom mozgu kada sam sve pobrkao. Ovo je bio samo amaterski pokušaj da se zahvalim jednom posebnom veteranu, kao i ostalim pripadnicima naših vojnih snaga i svima koji su služili. Ja, s druge strane, to nisam napravio...

Nakon Williamsova priznanja, NBC dobiva je stotine mailova i poruka u kojem ljudi traže da se TV zvijezdi narušenog kredibiliteta momentalno uruči - otkaz!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:38