ŠTO BIH SI KUPIO

Shopping vodič - gadgeti koje moram imati





Bladerunner kišobran

Ako mu vjetar slomi žice, možete ga koristiti i kao svjetlosnu sablju poput onih u ‘Ratovima zvijezda’

Iako nismo u kvazifuturističkom Los Angelesu gdje vlada strah od replikanata, ipak možete imati najcool kišobran u kvartu. A ako mu vjetar slomi žice, uvijek ga možete koristiti kao “light saber” iz “Ratova zvijezda”. A i tajming za kupnju ovog kišobrana je savršen. Stižu ljetni pljuskovi i “Robin Hood” u kina. Ovaj je kišobran savršen “hommage” Ridleyju Scottu.









Za voajere svih podmorja...

Ronjenje je prekrasna stvar, probijate se kroz tiho plavetnilo našeg mora, uživate u ljepoti podmorskog života dok snažnim zamasima lomite trake sunca koje se probijaju do dna. Mašete perajama dok vam morska struja klizi niz leđa i već ste stigli do nudističke plaže.

Jednim pritiskom gumba na vašoj novoj ronilačkoj maski i videokamera je uključena. Plivačice oko vas su opuštene dok im more ljubi tijela. Na prolaznika ronioca se i ne osvrću. Ova je maska prekrasna stvar za snimanje nezaboravnih uspomena s ljetovanja. A kada dođe tmurna jesen, sigurno ćete ih podijeliti s prijateljima na velikom televizoru u toplini vašeg doma.





Kako preobratiti LCD fanove

TXP-42G20E Dijagonala ekrana je 107 cm, svaki centimetar košta 84 kune. Za usporedbu, LCD konkurencija stoji 107 kn/cm. Pa vi računajte...

Ovaj bi televizor mogao potaknuti mnoge sljedbenike LCD tehnologije da razmotre alternativu

Panasonic je u 2010. godinu ušao s pravom macho, totalno muškom televizijom. Njihov novi model nije šaren, sjajan i ne pršti raznobojnim svjetlima i diodicama, nema dizajnerskih detaljčića. Moćan je, prejak u svojoj jednostavnosti, ali opet vrlo elegantan i seksi, poput prekrasne žene u crnim štiklama, maloj crnoj haljinici koja prekriva čipku njenih crnih čarapa. Zbog takvog televizora svaki je muškarac u stanju zabraniti svojoj ženi da mu se približava s bilo kakvom krpom u rukama. Nitko ga ne smije čistiti osim njega.

Jednostavan tamni okvir skriva novi korak u evoluciji plazma ekrana, ekran koji obožava prikazivati brze pokrete, dinamične scene, predivne boje, scene poput... nogometa. Čak mu i ime zvuči dobro, coolerski: NeoPDP (zapravo to je oznaka nove Panasonicove tehnologije; pravo kataloško ime mu je TX-P42G20E, ali nema veze). Ovo je model koji bi mogao preobratiti veliki broj sljedbenika LCD tehnologije. Dijagonala ekrana je 107 centimetara, a svaki centimetar košta 84 kune (cijena mu je 9000 kuna), samo za usporedbu, njegova LCD konkurencija te veličine košta 112 kuna po centimetru. Ima priključak za sve što je namijenjeno da se priključi na televizor, pa čak i za vanjski čvrsti disk na koji možete snimati program. Možete ga spojiti na internet i Panasonic vam je omogućio da preko njega na TV-u pokrećete i Skype. U našim trgovinama uz njega na poklon dobijete i zidni nosač.













Jason Dietz: Krava u svemiru

One su pravo malo umjetničko djelo. Na vrhu su svemirski brodovi, a staklene cijevi predstavljaju njihove supersvemirske zrake kojima otimaju životinje sa Zemlje. U svakoj

od cijevi je 45 litara vode, a mjehuriće stvara zračna pumpa od 110 volti. A ti mjehurići dižu zarobljenu malu kravu prema svemirskim brodovima. Pa je spuste, pa je opet otimaju.

Za kravu nikad nema spasa. Najbolja stvar od svega je to što je svaka svjetiljka viša od 1,5 metara.

A koriste LED svjetla i halogenke. Njihov tvorac Jason Dietz naziva ih kinetičkim skulpturama.

Zasad se još ne zna hoće li u prodaju.

Ali već se nazire problem. Kupite li te svjetiljke, vaša supruga (partnerica, djevojka) sigurno će reći da se ne uklapaju s bojom zidova u stanu.

Nema problema, ja bih prebojao zidove u koju god boju želi, ali svjetiljke ostaju.









Nema vate za mame i tate

Sjećate li se kad ste bili djeca u jeftinom lunaparku, gdje ste žetone kupovali od tamnoputog brkatog muškarca u potkošulji? Kad ste tražili od mame ili tate da vam kupi još jednu šećernu vatu, a oni su rekli da ne može? Nisam prevelik ljubitelj šećerne vate, ali bih kupio taj stroj.

Zbog djetinjstva. Roditelji će mi doći u posjet, vidjeti moj novi stroj i pitati: hoćeš nam napraviti jednu šećernu vatu? E, ne može. A svom ću sinu napraviti dvije.

Cijena: 33 dolara

www.amazon.com (ključna riječ: cotton candy maker)





Odiseja 2015.: Iz Indije u vakuum

Bilo što s prizvukom holograma definitivno je cool. Ova narukvica, nazvana Holo 2.0 (ne znam zašto su preskočili veziju 1.0), zasad je samo koncept koji je nastao u Indiji, a izlazak na tržište je najavljen za 2015.

Vjerojatno ćemo se do tada zasititi ekrana osjetljivih na dodir, a hologrami se prirodno nameću kao nova stepenica u našoj ovisnosti o gadgetima. Kako joj samo ime govori, ovo je narukvica koja projicira operativni sustav (bilo koji koji ste na nju instalirali) u zrakoprazni prostor iznad vašeg zgloba.

Bilo gdje, bilo kada. Ostvare li Indijci ovaj plan, to će biti gadget svih gadgeta.

S ovakvom narukvicom bit ćete veći frajer nego da u ruci nosite birkinicu. Ali, ima nas svakakvih.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 21:12