JL+ DOBRA HRANA=10 KN

Samo uz NEDJELJNI JUTARNJI novi broj magazina DOBRA HRANA: Vodimo vas u novi bistro Ane Ugarković

U ovom broju saznajte što vam sve treba za nabolji piknik. Naučite kako zdravo kuhati za djecu bez previše stresa, da na koncu budete zadovoljni svi

ZAGREB - Koliko se puta dogodilo da ste djeci skuhali zdravi ručak, s puno povrća, a oni su vas u čudu pogledali i pitali mogu li barem dobiti sladoled kasnije? Klinci su probirljivi, teško im je udovoljiti, gotovo nemoguće ih zadržati sretnima i još zdravo hraniti. Novi broj magazina Dobra hrana, koji će se na kioscima naći ove nedjelje, 6. svibnja, u paketu s Nedjeljnim Jutarnjim provest će vas kroz kuhanje za klince bez panike i stresa.

Pregršt savjeta

Stalni suradnici magazina Maja Danica Pečanić i food styling dvojac Frisch Ganoci prezentirat će vam svoje najdraže recepte, od zdravih sladoleda na štapiću, preko hrskavih prutića i šarenih kroketa, do fritaje s povrćem, kojima svoje gladno potomstvo održavaju sretnima i sitima.

Naokon je stiglo vrijeme roštilja i objedovanja pod vedrim nebom.

Nakon izuzetno uspješnog prošlogodišnjeg specijala o roštiljanju, ekipa Dobre hrane ove se godine odlučila za piknik . Jelena Iva Nikolić, Željka Klemenčić i Berislava Picek pripremile su jednostavnu i slasnu hranu uz koju su se opustile i družile na livadi.

Jednostavna priprema

Vodeći se idejom da hrana za piknik mora biti što jednostavnija za pripremu i posluživanje u prirodi, pokazat će vam kako da napravite kruh s tamnom čokoladom i tikvicama, grilane šparoge s mladom mrkvom, grisine s koprom, panacottu s bobičastim voćem i limunadu od jagoda, rabarbare i limuna.

Kako do magazina Dobra hrana

Novi broj Dobre hrane moći ćete kupiti na svim kioscima 6. svibnja uz Nedjeljni Jutarnji i nikako drugačije, a za povoljnu cijenu od 10 kuna dobit ćete paket od nevjerojatnih 156 stranica, Nedjeljni + Dobra hrana

Klemenčić vas vodi i u restoran o kojem priča cijeli Zagreb.

Novootvoreni bistro Mali bar vodi poznata kuharica Ana Ugarković, a fotograf Dobre hrane Mario Kučera prvi je zavirio u kuhinju restorana u Vlaškoj ulici. Kako se kuha i jede kod Ane, zna cijela zemlja. Ili barem misli da zna jer je ona najpoznatije kuharsko lice naših TV ekrana.

No, ljubitelji hrane tek će sada imati priliku saznati kako se zaista jede kod Ane, jer njezin novi bistro odiše kućnom atmosferom. “Znam da sam pod povećalom”, rekla je Dobroj hrani.

‘Ukradi večeru’

“Kada se slegnu sva očekivanja, nadam se da će se ljudi ovdje dobro osjećati. Mi poslužujemo hranu kakvu kuham doma, bez specijalnih efekata.” Što to točno znači, posjetitelji će moći pročitati na ploči za ručak, jer se meni mijenja ovisno o Aninu raspoloženju, namirnicama koje ima na raspolaganju te ukusima posjetitelja.

“Trenutno su najtraženija jela”, kaže, “pileća krilca s narančom i đumbirom, mini hamburgeri i springrolice od rakovice sa slatkim čili umakom, što nisam očekivala.

Sve je to jednostavna hrana koju slijedi piće i druženje, a to je nešto što je meni nedostajalo u Zagrebu.”

Jedna od najpopularnijih rubrika Dobre hrane, Ukradi večeru, u kojoj urednici i suradnici najpopularnijeg gourmet magazina u zemlji sami kuhaju izrazito jednostavan i jeftin meni za svih sedam dana u tjednu, u ovom se broju pojavljuje u zelenom izdanju.

Urednica Dobre hrane Željka Klemenčić i fotograf Vjekoslav Skledar pripremili su vam zeleni tjedan - sedam brzih sezonskih zelenih obroka za potpuno uživanje u blagodatima klorofila i vitamina.

Obožavatelji izdanka kopriva, divljeg srijemuša, šparoga, mladog češnjaka i blitve meni će doživjeti kao slavlje sezone lagane hrane, a skeptici će zelenjavu tretirati kao priloge mesu s roštilja. A Dobra hrana će vam pokazati da su i jedni i drugi u pravu.

Špiro Pavlić, kuhar u dubrovačkoj Nautici, nedavno se vratio sa stažiranja u Nomi, koja je treći put zaredom na prestižnom izboru San Pelegrino proglašena najboljim restoranom na planetu.

Sortiranje latica

Ekskluzivno je Dobroj hrani ustupio svoj dnevnik boravka te je otkrio kako se diše, živi, kuha i jede u tom slavnom restoranu.

Saznajte zašto je još potresen iskustvom i zašto je važno sortiranje ukiseljenih latica ruža i rezanje mrkve na točno jednake komade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:39