SLUČAJ PIROVAC

‘Mesićev rođak sumnjivo došao do odmarališta’

Polančec tvrdi da je pokušao zaustaviti prodaju odmarališta prije isteka moratorija
 Nikša Stipaničev/CROPIX

KOPRIVNICA - Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici odbacilo je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Zvonimira Mršića (SDP) i Gradskog poglavarstva zbog prodaje odmarališta u Pirovcu koju je danas kao spornu naveo potpredsjednik Vlade u ostavci Damir Polančec.

O tom se slučaju ranije očitovala i županijska državna odvjetnica Irma Bagarić koja nije našla ništa sporno u činjenici da je bivši zamjenik predsjednika Uprave Podravke Željko Đurđina svojedobno omogućio Koprivnici da odmaralište proda prije isteka roka od pet godina.

Nema kaznenog djela

Taj je moratorij bio određen ugovorom iz 2001. kojim je Podravka prodala Gradu odmaralište.

- Kada sam to saznao, pokušao sam zaustaviti prodaju. Ali već je drugi dan županijska državna odvjetnica izjavila da tu nema elemenata kaznenog djela i odmaralište je prodano tvrtki čiji je vlasnik Žarko Pavlina koji je u rodu s predsjednikom Mesićem - rekao je danas Polančec. A njegova tvrtka, dodao je, ima osnivački kapital od 20 tisuća kuna, nema prometa i ni s čim se ne bavi.

Irma Bagarić danas nije željela komentirati te i druge optužbe koje je na njezin račun izrekao Polančec na konferenciji za novinare.

Odmaralište je Podravka prodala Gradu za milijun i pol kuna, ali uz uvjet da ga ne smije preprodati do 2006.

Mesić: On mi nije neki rod

Grad je odmaralište prodao 2007. tvrtki GB gradnja Žarka Pavline, rođaka predsjednika Stjepana Mesića, za 25,2 milijuna kuna. Na natječaj su se javile dvije tvrtke (druga je Omikroncommerce), a iza obje krio se upravo Pavlina, o čemu je danas govorio i Polančec. Predsjednik Mesić pojasnio je da je Pavlina suprug nećakinje njegove maćehe, što “i nije neki rod”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 09:00