KLER U DONJOJ DUBRAVI

Župnik: U nedjelju smo nagovarali ljude da glasaju za Bandića!

Župnik crkve Sveti Mihael Arkanđeo u Donjoj Dubravi rekao je novinarima portala Zagrebancija.com da su on i njegove kolege prošle nedjelje u obilasku i blagoslovu domova pozivali građane da glasaju za Milana Bandića iako je bila na snazi izborna šutnja.

U nedjelju je Donju Dubravu obilazilo sedmero svećenika iz tri crkve, a neki su građani to prijavili GONG-u.

- Hodaju po kućama i popuju da bi svi trebali glasati za gradonačelnika - prijavila je GONG-u jedna starija gospođa iz Donje Dubrave, ne želeći otkriti imena svećenika koji su to radili.

Samostanski župnik i vikar Pavlek, međutim, tu ne vidi ništa loše.

- Mi smo agitirali za Bandića po privatnim kućama. To nije kršenje izborne šutnje. Novi predsjednik mora biti dobar kršćanin i poštovati Crkvu. Podržali smo Bandića, kakav god on bio, jer se izjašnjava kao katolik, a ne kao agnostik – poručio je Eugen Pavlek kojem se nije svidjelo kada ga je fotoreporter portala Zagrebancija.com slikao na javnoj površini.

Iako je u prvome krugu Bandić uvjerljivo izgubio u Donjoj Dubravi, u drugom su mu krugu građani pokazali iznenađujuću naklonost.

Bandić je u prvom krugu osvojio 3788 glasova, a Ivo Josipović 4573 glasa. U drugom krugu zagrebački je gradonačelnik osvojio 9554 glasa, a Josipović 9397 glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:48