SANACIJA U VIROVITICI

ŽUPAN KAZNENO PRIJAVIO OSTOJIĆA 'Tražimo ostavku zbog nagomilavanja dugova u bolnici'

Zagreb, 281113.Redovita sjednica Vlade RH na kojoj se danas, izmedju ostalog, raspravljalo o Nacrtu prijedloga o obiteljskom zakonu, te konacnom prijedlogu zakona o prostornom uredjenju i zakona o gradnji. Na fotografiji: Ranko Ostojic i Zeljko Jovanovic.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić najavio je da će ovaj tjedan podnijeti kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva Rajka Ostojića zbog nesavjesnog poslovanja odnosno upravljanja Općom bolnicom Virovitica, čiji se dug u godinu dna s 20 povećao na 40 milijuna kuna.

Opća bolnica Virovitica u proteklih je godinu dana u rukama Sanacijskog vijeća i sanacijske upraviteljice Marijane Živko. Smatra da je upravo razlog sanacije bio loše poslovanje odnosno upravljanje bolnicom.

- Opća bolnica Virovitica je u godinu dana napravila duplo veći dug nego što je imala, sa 20 na skoro 40 milijuna kuna. Ili je nesposoban ministar zdravlja ili je nesposobna sanacijska upraviteljica. A što se tiče lošeg stanja u Općoj bolnici Virovitica, kao župan u ime županije, osnivača Opće bolnice Virovitica tražim da netko podnese ostavku ili ministar Ostojić ili sanacijska upraviteljica Živko. Ovom prilikom moram istaći da će Virovitičko-podravska županija, ovaj tjedan, protiv ministra Ostojića, sanacijske upraviteljice Živko i Sanacijskog vijeća podnijeti kaznenu prijavu zbog nesavjesnog poslovanja jer ovim načinom poslovanja za iduće dvije godine dug bolnice popet će se na 80 milijuna kuna. – rekao je župan Tolušić, a objavljeno je na stranicama Virovitičko-podravske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:59