PRIPREME ZA IZBORE

Zoran Milanović u bitki protiv Željke Antunović

Nakon raspuštanja mjesnih odbora SDP Zagreba ima 5300 članova, što je 40 posto manje
zagreb 080707.zeljka antunovic na presici sdp-a povodom prenamjene zemljista na otoku bracufoto damjan tadic /cropix-cropix-
 Damjan Tadić/ CROPIX

ZAGREB - Iako će zagrebački SDP tek potkraj idućeg tjedna donijeti odluku o izborima za nove stranačke čelnike u glavnom gradu, kampanja je već počela. Raspuštanje mjesnih odbora i reevidencija članstva, koji su u punom jeku, itekako su, kažu nam neki članovi SDP-a, u službi utrke za nasljednika Milana Bandića .

Da Zoran Milanović , nakon što je “izgubio” Split gdje nije prošao njegov kandidat Ranko Ostojić, ne namjerava dozvoliti da se isto dogodi u Zagrebu, najbolje pokazuju “akcije” koje se poduzimaju.

Spreman plan B

Za novog predsjednika najvažnije SDP-ove organizacije će se, prema dosadašnjim najavama, kandidirati v.d predsjednika Ivo Jelušić, potpredsjednica stranke Željka Antunović i predsjednik Foruma mladih Davor Bernardić.

Milanovićev je cilj osigurati da čelno mjesto u SDP-u Zagreba osvoji njemu odani Ivo Jelušić. Nikako ne želi da nakon Bandića na čelno mjesto SDP-a Zagreba zasjedne Željka Antunović s kojom ima loše odnose. Trenutno vodstvo ogranka, prema nekim informacijama, već ima i spreman plan za slučaju da Antunović pobijedi - za potpredsjednike će se kandidirati mladi SDP-ovci koji joj nisu skloni i tako smanjiti njezin utjecaj ako bude šefica u Zagrebu.

Manje članova

Budući da je zagrebački SDP-a bio pun tzv. Bandićevih ljudi koji glas nikada ne bi dali Jelušiću, nego su za Antunović s kojom su navodno još ranije dogovorili da će je podržati, počelo se masovno raspuštati mjesne odbore.

Na taj se način želi, tvrdi, sve one koji nisu za Jelušića onemogućiti da ponovno postanu članovi SDP-a i da budu birači na unutarstranačkim izborima.

Tako posljednji podaci govore da SDP Zagreba ima 5300 članova, što je 40 posto manje nego prije raspuštanja mjesnih ogranaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 09:35