PREMIJER U SPLITU

‘Zoran Đogaš će pobijediti na izborima, Splićani će kazniti one koji su nepotrebno izazvali nove izbore‘

Građani su na Rivi skandiralo Plenkoviću i ministru mora, prometa te infrastrukture Olegu Butkoviću

Skandiranje Andreju Plenkoviću na Rivi u Splitu

Premijer Andrej Plenković danas je u Splitu u povodu proslave rođendana Četvrte brigade, piše Slobodna Dalmacija.

Uoči odlaska na Klis, gdje će večeras biti centralno slavlje, susreo se s lokalnim HDZ-ovcima, te pružio podršku Zoranu Đogašu, nestranačkom kandidatu za gradonačelnika Splita.

No, najprije je, uz rođendansku čestitku Četvrtoj brigadi za koju je kazao da je simbol hrvatske slobode, zahvalio svim njezinim pripadnicima, svim braniteljima, te onima koji su dali živote za Hrvatsku.

- U najtežim vremenima Domovinskog rata Četvrta brigada je bila simbol otpora. Njihovu tradiciju nastavlja moderna, suvremena Hrvatska vojska - kazao je, te se potom očitovao oko predstojećih izvanrednih lokalnih izbora u Splitu.

Uvjeren je u pobjedu Zorana Đogaša i HDZ-a na izborima, a oštro je kritizirao prethodnu gradsku vlast.

- Oni koji su nepotrebno odveli Split na nove izbore i to samo godinu dana otkad su preuzeli vlast moraju za to politički odgovorati. Nemaju nikakve rezultate, a umjesto da su nešto radili, isprovocirali su nove izbore. Zoran Đogaš će ponuditi rješenja za Split koja će značiti bolji život Splićanima i uvjeren sam da će ga, kao nestranačkog kandidata, i HDZ i većina Splićana podržati - kazao je Plenković.

image

Blaženko Boban, Vice Mihanović, Andrej Plenković, Zoran Đogaš

Josko Ponos/Cropix
image

Blaženko Boban, Vice Mihanović, Andrej Plenković, Zoran Đogaš

Josko Ponos/Cropix
image

Andrej Plenković (lijevo)

Josko Ponos/Cropix
image

Vice Mihanović, Andrej Plenković

Josko Ponos/Cropix
image

Andrej Plenković, Zoran Đogaš

Josko Ponos/Cropix

On se uoči izlaska pred novinarima, sastao s lokalnim HDZ-ovca i objavio kako je imao sjajan razgovor sa Zoranom Đogašem od kojega očekuje da će opet dovesti HDZ na vlast u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

- Pobijedit će na izborima za dva mjeseca u Splitu - uvjeren je Plenković.

Na upit kako komentira ankete prema kojima Đogaš ima potporu od 23 posto, kazao je da je ona rađena u periodu kad profesora Đogaša mnogi nisu ni poznavali i da će ta podrška u narednim mjesecima znatno rasti.

- Njegov potencijal za rast je ogroman. Svi koji ga poznaju tako tvrde - kazao je Plenković.

Prije premijera novinarima su se obratili šef Gradske organizacije HDZ-a i bivši stranački kandidat za gradonačelnika Vice Mihanović i Zoran Đogaš, nova uzdanica HDZ-a.

image

Andrej Plenković, Zoran Đogaš

Josko Ponos/Cropix
image

Vice Mihanović, Andrej Plenković, Zoran Đogaš

Josko Ponos/Cropix
image

Andrej Plenković, Vice Mihanović, Ante Sanader, Zoran Đogaš

Josko Ponos/Cropix
image

Andrej Plenković

Josko Ponos/Cropix

Mihanović je naglasio kako je splitski HDZ spreman za izbore iako ih nije izazvao, te da će pobijediti i izvući Split iz blokade.

Zoran Đogaš je istaknuo kako ga veseli jedinstvo i podrška koju dobiva.

- Split mi je prvi i jedini i ovo mi je veliki izazov. Ja sam ovim izišao iz svoje komfort zone, nadam se da će to učiniti i Splićani. Split nije grad za male stvari - izjavio je.

Dok su vladina delegacija na čelu s premijerom i lokalni HDZ-ovi dužnosnici prolazili pored kafića Dujam na Rivi, građani koji su se našli u blizini skandirali su Plenkoviću i ministru mora, prometa te infrastrukture Olegu Butkoviću.

"Andrej Plenković", "Oleg Butković" i "Plenki" vikali su, a premijer je onima koji su ga pozdravili mahnuo rukom i nasmijao se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 11:45