ESKALACIJA ŽENSKOG NASILJA U OSNOVNIM ŠKOLAMA

Zlostavljana djevojčica: Prišla mi je s leđa i udarila me u glavu. Pala sam, a ona me nastavila šutati

Udarila me i nogom u glavu. Ostala sam bez svijesti. Napala je i prijateljicu koja me branila, opisuje djevojčica (12) kako je nju i dvije godine stariju prijateljicu pretukla učenica (14)

Još jedan slučaj nasilja među djevojčicama osnovnoškolske dobi dogodio se u ponedjeljak u OŠ Ladimirevci, u istoimenom mjestu kod Valpova.

Djevojčica u dobi od 14 godina, štićenica SOS Dječjeg sela, na školskom je hodniku napala i istukla 12-godišnju djevojčicu iz Ladimirevaca, a potom i njezinu dvije godine stariju prijateljicu, koja je pokušala obraniti 12-godišnjakinju.

- Prišla mi je s leđa i udarila me u glavu. Pala sam, a ona me nastavila udarati i šutati, pa sam kratko ostala bez svijesti. Šutala me je po cijelom tijelu, udarila me i nogom u glavu, a onda je napala i moju prijateljicu koja me branila, pa je i nju išutala. Dok je nju tukla, mene je držala i jedva sam joj se uspjela otrgnuti i pobjeći, a ona se nakon svega, kada se pojavila jedna učiteljica, smijala i govorila mi je da će me ponovno istući - priča pretučena djevojčica, koja po tijelu ima nekoliko manjih modrica. Psihičke rane daleko su teže i danas se boji vratiti u školu.

- Strah me jer mi je zaprijetila da će me ponovno istući. Bojim se - kaže 12-godišnjakinja.

Otac i majka ozlijeđene djevojčice kažu da svoju djecu neće slati u školu ako u nju i dalje bude išla djevojčica koja je napala njihovu kćer.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 07:52