VELIKI POVRATAK CEZARA IZ IVANCA

Zlatko Canjuga, zagorski kralj smeća, usred krize zaradio čak četiri i pol milijuna eura!

Više od deset godina nakon odlaska iz politike Canjuga se vraća na scenu kao biznismen

ZAGREB - Tvrtka Zlatka Canjuge, Hamburger Recycling Ens d.o.o., unatoč krizi ostvarila je 2010. golem rast prihoda od 32,6 milijuna kuna. I dok su biznisi Canjuginih bivših HDZ-ovih kolega, kao što su Ivić Pašalić i Miomir Žužul, u kriznoj 2010. posrnuli, bivšem Tuđmanovu savjetniku ide sve bolje.

Kredit za stan

Stabilnim poslovanjem može se pohvaliti i druga Canjugina tvrtka, ENS d.o.o., koja je lani ostvarila prihode od oko dva milijuna kuna.

U minusu je prošlu godinu završila samo jedna Canjugina tvrtka, C Pakiranje, koja je nakon oporezivanja prijavila gubitak od 740,5 tisuća kuna. Četvrtu tvrtku Pax Terra, koju je Canjuga registrirao 2009., lani je ugasio i ona nikad nije ostvarila nikakve prihode.

Tri manje Canjugine tvrtke prijavljene su u Bužanovoj 6c, na šestom katu, u stanu od stotinjak četvornih metara. Kao vlasnik stana vodi se tvrtka ENS d.o.o., a na stanu je teret od oko dva milijuna eura kredita podignutog u Zagrebačkoj banci u rujnu 2010. godine.

Ugovor s Holdingom

Najjača Canjugina tvrtka, Hamburger Recycling Ens d.o.o., u 60-postotnom je vlasništvu inozemnog kapitala, a bavi se reciklažom nemetalnih ostataka i otpadaka. Tvrtka je smještena u Zaboku. S poslovanjem je počela 2007. kad je ostvarila prihode od 2,3 milijuna kuna.

Prihodi su rasli iz godine u godinu, ali najveći je skok ostvarila upravo s 2009. na 2010. - prihodi su s 11,7 milijuna kuna skočili na 32,6 milijuna.

Možda su prihodi Canjugine tvrtke porasli zbog ugovora sa Zagrebačkim holdingom. Tvrtka je lani sa zagrebačkom Čistoćom potpisala ugovor za otkup starog papira, kako nam je rekao tadašnji direktor Marko Melčić.

No, ove godine sa Zagrebačkim holdingom nije poslovala niti jedna Canjugina tvrtka, doznajemo u Holdingu. Od Canjuge je, pak, nemoguće bilo što doznati o njegovu poslovanju jer odbija javno govoriti.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 19:46