IZBORNI VIDEO SPECIJAL

Zgibovi, high kick i zračnica - ovu stranu ministra obrane još niste vidjeli: ‘Stižu Rafalei, ali ne samo oni...‘

Pogledajte četvrti dio izbornog video specijala Jutarnjeg ‘Ništa nas ne smije iznenaditi‘

Ivan Anušić

 Jutarnji List/Hanza Media

Ministar obrane Ivan Anušić neraskidivo je vezan za vojsku i Slavoniju, a ta veza u svakoj situaciji izbija u prvi plan.

Onu drugu, neformalniju stranu ministra Anušića vidjeli smo u sportskoj streljani i na tatamiju karate kluba. Premda je u životu u rukama uvijek imao "prave" puške, legla mu je i sportska zračnica.

Pažljivo je saslušao upute trenera Streljačkog društva Končar iz Zagreba, da bi potom konstatirao kako je to kao da se kirurgu objašnjava kako izvesti operaciju. Voljan da prezentira svoje drugo, neformalno lice, a pritisnut obavezama i manjkom vremena, ministar obrane svoje je vještine pokazao u dvorani. Zgibovi mu idu, ali se ipak primjećuje da, barem od kada je ministar u vladi Andreja Plenkovića, više ne vježba redovito.

Pitali smo ga je li ga Andrej Plenković stavio pod kontrolu tine što ga je uveo u svoju vladu (važio mu je za jedinu oporbu u HDZ-u), a iz odgovora je jasno da upit nije doživio kao provokaciju.

"Ulaskom u Vladu preuzeo sam časnu dužnost ministra obrane pobjedničke Hrvatske vojske", rekao je Anušić.

Odgovorio je i na kritike da nam stižu Rafalei, a nemamo protuzračnu obranu. "Stižu Rafalei, a stiže i protuzračna obrana koja će štititi Rafale, a stižu i dronovi. Sve to skupa je projekt modernizacije i opremanja hrvatskih oružanih snaga", kaže ministar Anušić kojemu je Drava draža nego more.

Anušić je rođen 1973. godine u Osijeku, a živi u Antunovcu. U trećem razredu srednje škole napušta školovanje i odlazi u rat. Prošao je sve najvažnije akcije Domovinskog rata. Po okončanju rata završava srednju školu, pa upisuje Kineziološki fakultet. Nakon rata radio je u vojsci, a 2001. otišao u mirovinu. "Višak" vremena iskoristio je za bavljenje politikom. Najprije se dokazao kao načelnik općine Antunovac, potom kao osječko baranjski župan, a sada kao ministar obrane.

Ostale epizode našeg izbornog video specijala pogledajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:57