VANDALIZAM U ZAPREŠIĆU

ZBOG PROVALE I POŽARA ODGOĐEN PRVI DAN ŠKOLE Roditelji ogorčeni: 'Godinama upozoravamo na ovo'

 Facebook

'Poštovani roditelji i učenici,

danas 5.9.2016. u OŠ Ljudevita Gaja Zaprešić, zbog provale i požara, neće biti nastave. O svemu ćemo Vas obavještavati putem web stranice' - ova obavijest dočekala je na prvi dan škole učenike i roditelje iz Zaprešića koji, kažu, već godinama svjedoče vandalizmu oko škole.

Stanovnici i roditelji poručuju da bi napokon bilo vrijeme da se postavi video nadzor i osvijetli školsko dvorište. Također, škola nije ni ograđena, a sva su vrata uvijek otvorena, kažu mještani, koji su se pobunili na Facebook stranici 'Uživo iz Zaprešića'.

Jedna od njih kaže kako 'po školi može hodati bilo tko, bilo kad, a nije ni prvi put da se događaju provale'.

- Ravnateljica godinama ne reagira na prijedloge članova Vijeća roditelja da se nabave kamere i/ili senzori, čak ni reflektore nisu u stanju spojiti na javnu rasvjetu… užas… senzori koji pokrivaju ulaz u dvoranu su dječja igra, da ne kažem amaterizam - ogorčena je Ines.

Zaprešićanka Branka komentirala je pak kako je njezina unučica 'žalosna do bola'.

Anne, koja je i objavila fotografiju na stranici Uživo iz Zaprešića, spomenula je da je znala viđati djecu kako hodaju po krovu dvorane, kao i boce alkoholnih pića pobacane naokolo.

Vatrogasci su do škole stigli u 4.25 sati, a građane je probudila upaljena sirena na intervencijskom vozilu. Vatrogasci i policija još uvijek su na terenu, a navodno je izgorio kabinet i dvorana.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 15:52