NOVI USTUPAK

Zbog prijateljice Sumrak Gulić je i 2008. dao ostavku?

Krešimir Gulić i prije dvije godine napravio ustupak zbog premijerkine prijateljice. Đurđica Sumrak prije dvije godine naslijedila je Krešimira Gulića i u NO-u Narodnih novina

ZAGREB - Kada je Krešimir Gulić, načelnik Općine Bistra, prekinuo 15. veljače ove godine svoj zastupnički mandat u Saboru kako bi na njegovo mjesto mogla doći Đurđica Sumrak, dobra prijateljica premijerke Jadranke Kosor, nije to učinio prvi put.

Kako doznajemo, ustupak kolegici Sumrak napravio je i prije dvije godine. Naime, Gulić, koji je bio član Nadzornog odbora Narodnih novina, i na tome je mjestu, navodno, dao ostavku kako bi ga mogla naslijediti upravo veterinarka Sumrak s kojom premijerka ljetuje.

Novi ustupak

Informacije s web stranice Narodnih novina kažu kako je na sjednici 24. srpnja 2008. Glavna skupština potvrdila mandat dijelu članova Nadzornoga odbora te imenovala dva nova člana. Jedna od tada imenovanih, doznajemo, bila je i premijerkina prijateljica.

Međutim, do tada je u Nadzornom odboru Narodnih novina sjedio Krešimir Gulić koji je na to mjesto imenovan u veljači 2004. Mandat mu 2008. nije produljen, a izvori iz Narodnih novina tvrde da je i tada dao ostavku. Kako god bilo, zanimljivo je da ga je naslijedila upravo Kosoričina prijateljica.

Kada je na polovici svog mandata prije mjesec dana dao ostavku na zastupničko mjesto u saboru, Gulić je rekao kako na njega nitko nije vršio pritisak da to učini.

Funkcije u odborima

- Otišao sam jer sam htio ispoštovati dogovor iz 2008. koji sam imao s bivšim premijerom Ivom Sanaderom i premijerkom Kosor. Riječ je o tome da smo se dogovorili da polovicu mandata odradim ja, a polovicu Sumrak - rekao je Gulić.

Odlaskom načelnika Bistre iz Sabora Sumrak je naslijedila je još tri funkcije. Gulić je, naime, bio član triju saborskih odbora - Odbora za regionalni razvoj, šumarstvo i vodno gospodarstvo, Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo te Odbora za zaštitu okoliša.

Kako su ta mjesta ostala upražnjena, Klub zastupnika HDZ-a je za ta mjesta predložio Đurđicu Sumrak što je i prihvaćeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:15