HDZ-ova KANDIDATKINJA

ZBOG PRETRPANOG RASPOREDA NE IDE U BEOGRAD Kolinda neće sudjelovati na sastanku Trilaterale

Zagreb, 280914.Arena Zagreb, Laniste.Utakmica 1. kola Lige prvaka, RK PPD Zagreb - THW Kiel.Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Kolinda Grabar Kitarović ne namjerava sudjelovati na trodnevnom sastanku Trilateralne komisije koji se od 29. listopada do 2. studenoga održava u Beogradu.

U Beograd stiže elitno društvo u kojem su osobe poput Petera Sutherlanda, predsjednika Goldman Sachsa, najveće investicijske banke na svijetu, te bivši političari i državnici koje zagovornici teorija urota opisuju kao članove neformalne svjetske vlade.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a jedna je od troje hrvatskih pripadnika Trilateralne komisije, zajedno s odvjetnikom Marijanom Hanžekovićem i bankarom Franjom Lukovićem.

Povod neodlaska treba tražiti u pretrpanoj kampanji, ali i u tome što je djelovanje Trilaterale često izloženo kritikama u medijima.

Iduću, 38. sjednicu europskog odjela Trilateralne komisije otvorit će predsjednik Jean-Claude Trichet, bivši šef Europske centralne banke.

Najavljen je i Michael Fuchs, član Bundestaga i potpredsjednik Europske trilaterale. Iako je jedina od hrvatskih političara članica Trilaterale, K. Grabar Kitrović odlučila je zaobići beogradski skup, što su nam potvrdili njezini bliski suradnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:08