SLUČAJ BIVŠE MINISTRICE ZAŠTITE OKOLIŠA HOLY

Zastupnik HNS-a: 'Nitko u stranci nije sretan načinom na kojiČačić funkcionira, pa ni on sam'

Igor Dragovan je na klubu SDP-a ponovio da je stranka iznijela jasan stav na tu temu
Zagreb, 080612.Republike Austrije.Ministarstvo zastite okolisa.Press konferencija smijenjene ministrice Mirele Holy na kojoj je govorila o aktualnoj temi njene smjene.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

- Mirela Holy nije bila tema sjednice Kluba zastupnika SDP-a, raspravljali smo o novim zakonima - izjavio je danas u Saboru SDP-ovac Igor Dragovan. Ponovio je da se u SDP-u uopće ne raspravlja o izbacivanju Mirele Holy iz stranke te da je za njih ta tema završena. Na pitanje smatra li da je Holy vlastitim ponašanjem narušila ugled stranke, Dragovan nije konkretno odgovorio.

- Sad je najvažnije da odradimo posao u Saboru onako kako od nas očekuju hrvatski građani, a to je da se donesu važni zakoni. Kao što znate, u ovom trenutku imamo drugo čitanje Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji, Zakona o bespravno sagrađenim objektima i Zakona o reprezentativnosti. Imamo u prvom čitanju i niz zakona o kojima ovisi i početak sljedeće školske godine, ali i, recimo, ovršni zakon koji je također važan za građane. Prioriteti su to o kojima smo razgovarali. Isključivo smo i jedino o tome razgovarali - dodao je Dragovan. Ni drugi SDP-ovci danas nisu bili raspoloženi komentirati slučaj Holy.

Mirando Mrsić rekao je:

- Ne bih odgovarao na ta pitanja. Priopćenje stranke je otišlo i ja se potpuno slažem s njime.

Željko Jovanović podržao je bivšu ministricu.

- Mislim da će saborska zastupnica Holy dati veliki doprinos radu kluba zastupnika SDP-a - istaknuo je Jovanović.

- Sve sam već rekao - naveo je jedan SDP-ov zastupnik. Drugi SDP-ovac s kojim smo razgovarali također nije bio raspoložen za razgovor na temu Holy.

- Svi sad nju komentiraju pa im se ne bih priključio. Ionako kroz neko vrijeme sve to neće biti tako kako se danas čini - rekao nam je SDP-ovac iz vrha stranke.

U HNS-u, pak, smatraju da je slučaj Holy problem SDP-a, a ne HNS-a.

- Holy čini se više živcira Zokija nego Čačića. On nikad nije formalno ni neformalno spomenuo Holy u stranci. Čak mi se čini da je jednom upravo Čačić mirio Holy i Vrdoljaka kad su se na početku nešto zakačili oko prostornog uređenja. No, Zoki je tu priču zaključio, a i priča oko nesreće u HNS-u je zaključena - naveo je naš izvor iz HNS-a. No, raspravljalo se na Središnjem odboru HNS-a, doznajemo, i o Čačićevoj bahatosti.

- Nitko u HNS-u nije sretan načinom na koji Čačić funkcionira. Ni on sam nije sretan i svjestan je toga, ali ne može si pomoći. Još je i dodatno bio pod stresom zbog nesreće, pa je bio lud - objašnjava naš izvor te dodaje da je to zasad završena priča i da se svi već spremaju za godišnji odmor.

Dodaje da je rejting stranke ono o čemu će se u HNS-u raspravljati nakon godišnjih odmora.

U SDP-u se danas na klubu zastupnici nisu bavili Mirelom Holy. Dragovan je ponovio da je stranka iznijela jasan stav na tu temu.

- Otada se ništa nije promijenilo, sve sam rekao, kolegica je članica našeg kluba i stranka je dala priopćenje u kojem sve stoji - naveo je Dragovan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 15:44