POLITIČKI TRANSFER

ZASTUPNICA RUSAK NAPUSTILA HRID, UŠLA U KLUB HSLS-a Glasnogovornica HSLS-a odbacila tvrdnje da je sve obavljeno uz uvjet njezina zaposlenja

 Damjan Tadić / EPH

Gordana Rusak danas je napustila HRID Drage Prgometa i pridružila se Klubu saborskih zastupnika HSLS-BUZ koji čine Darinko Kosor i Dario Hrebak u ime HSLS-a te Milivoj Špika u ime Bloka umirovljenici zajedno. Rusak je u politiku ušla na listi Mosta, ali se neposredno nakon izbacivanja Drage Prgometa, 28. studenoga prošle godine, priklonila njemu i njegovoj novoj stranci.

Vijest o njezinu prelasku u redove HSLS-a je bila popraćena spekulacijama u dijelu medija kako se Rusak nudila i zastupnicima umirovljenika, konkretno Silvanu Hrelji s posebnom listom zahtjeva: da se izdvaja oko 10 tisuća kuna mjesečno u zaseban fond kojim bi Rusak mogla raspolagati za “provedbu znanstvenih projekata i da se zaposli Sanela Dropulić”.

Nelogična insinuacija

Gordana Rusak odbila je otkriti razlog napuštanja HRID-a, poslala je samo SMS poruku da su se dogovorili da neće istupati u medijima. Glasnogovornica HSLS-a Sanela Dropulić poslala je priopćenje u kojemu piše kako se “razvojem političke situacije moje želje da djelujem u politici u pravcu razvoja i unapređenja znanosti i obrazovanja nisu razvijale u željenom pravcu. Imajući na umu da je HSLS od svog osnutka uvijek oko sebe okupljao intelektualce, stručnjake i znanstvenike koji su stavljali interes Hrvatske na prvo mjesto, smatram da svoje djelovanje kao neovisne saborske zastupnice upravo trebam usmjeriti kroz Klub zastupnika HSLS-BUZ”.

Sanela Dropulić, pak, uz opasku kako ne može govoriti u njezino ime, tvrdi da se insinuacija, bez potpisa i argumenata, o tome kako je Rusak uvjetovala njezino zapošljavanje opire logici jer već radi u HSLS-u kao glasnogovornica i počela je raditi i prije prelaska Gordane Rusak.

‘Ne znam za razmiricu’

Objašnjava kako ona nije politički angažirana ni u jednoj stranci, nego radi kao profesionalni PR i ima svoju tvrtku.

Uostalom, naglašava ona, da je gospođa Rusak licitirala novcem, to je mogla učiniti u HRID-u - a oni će u njezino ime sve četiri godine mandata od Sabora ubirati novac - nije ga ponijela sa sobom u HSLS.

Sanela Dropulić radila je PR u Mostu za Dragu Prgometa, a pomagala je i Gordani Rusak: “Njoj se svidjelo kako ja radim, ali to je mojim angažmanom s HSLS-om postalo nespojivo.”

Drago Prgomet, pak, tvrdi kako mu je poznato da je postojao kontakt Gordane Rusak i HSLS-a. No, ne zna zašto ona više ne želi biti s njima. Tim više, naglasio je Prgomet, što “do sada nije bilo nikakvih problema i ne znam da postoji neka razmirica.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:34