UZELI IM AUTOMOBILE

Zapljena imovine u aferi Cetinski: Mama Vinka više neće voziti ovaj skupi mercedes!

'Smatram da ovaj postupak oduzimanja vozila nije u redu i da ih nikako nisu smjeli oduzeti', rekla je odvjetnica Romana Hrvatin
 Goran Sebelic / CROPIX

ROVINJ - Zaposlenici Agencije za upravljanje državnom imovinom počeli su plijeniti imovinu optuženicima u aferi Cetinski . Prvi se naudaru našli supružnici Hrvatin, odvjetnik Željan koji se još nalazi u pritvoru i supruga mu Romina koja se brani sa slobode. Njima su zaplijenjeni Audi A-3 i Audi Q-7. Zaplijenjeni su im i skuteri, a tijekom srijeda trebao bi biti zaplijenjen i gliser Romine Hrvatin.

Županijsko državno odvjetništvo naložilo je i pljenidbu luksuznog Mercedesa E 350 Vinke Cetinski, kao i dva auta kojim se koristi Boris Sorga, vlasnik rovinjske agencije za nekretnine, također optužen u aferi malverzacije zemljištem na štetu Danka Končara. Sorgi će se oduzeti Citroen Berlingo i golf kojem je službeno vlasnica njegova majka Eliana.

- Ogorčeni smo, jer mojoj se supruzi oduzima osnovno sredstvo za rad. Sve što joj je ostalo nakon što su nam odmah na početku istrage blokirani svi računi. Mogu nam još uzeti tri bicikla koja su nam ostala, zapravo dva ću im sam dati, a jednog ćemo si ostaviti kako bi se ipak mogli kretati - rekao nam je suprug Vinke Cetinski, poznati istarski pjevač i vlasnik nekoliko radijskih postaja u Istri Mirko Cetinski.

Romina Hrvatin nije željela komentirati zaplijenu samo nam je u kratkom telefonskom razgovoru kazala da je istraga tajna te da o cijelom slučaju ne smije govoriti.

- Istraga bi se trebala voditi u tajnosti, ali nažalost, kad i vi novinari znate kad se nešto događa i kad nam se plijeni imovina bit će da nije tako. To me žalosti - kazala nam je Romina Hrvatin. Dodala je ipak kako smatra da im se vozila nisu smjela oduzeti.

Bračni par Hrvatin

Odvjetnik Željan Hrvatin, sedmoosumnjičeni u aferi Cetinski, suvlasnik je rovinjske agencije za nekretnine Icarus zajedno s Borisom Sorgom. Obojica se sumnjiče da su s Vinkom Cetinski, Gordanom Dobrovićem i Željkom Bilićem oštetili Danka Končara i njegovu tvrtku Kermas ulaganja za devet milijuna kuna. Kupujući nekretnine za Končarevu tvrtku u kupoprodajnim ugovorima su navodili cijene veće od onih dogovorenih s prodavateljem, a razliku su zadržavali za sebe.

Hrvatinova supruga Romina sumnjiči se, zajedno s Vinkom Cetinski, Marinom Sorgom, za štetu od daljnjih 26 milijuna kuna.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA OD SRIJEDE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 09:31