NAČELNIK PRIMOŠTENA

ZAOKRET MILANOVIĆA RAZOČARAO PETRINU ‘Nema šanse da dođe do takve bludne koalicije. Nakon svega što se dogodilo, više ne bih podržao nikoga!’

Zagreb, 071215. Pantovcak.Ured predsjednice.U Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic odrzava se drugi krug konzultacija s predstavnicima stranaka koje su osvojile mandate u Saboru.Na fotografiji: Stipe Petrina.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

I dok hrvatska javnost s nestrpljenjem očekuje ishod završnih pregovora Mosta i dviju velikih koalicija oko postizanja dogovora o tripartitnoj Vladi, nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina zadnjih se tjedan dana “primirio” i posvetio brojnim obvezama na svom radnom mjestu načelnika Općine Primošten.

Za Jutarnji se, pak, osvrnuo na moguću veliku koaliciju triju političkih opcija.

“Prvo moram kazati da nema šanse da do toga dođe. Ma, ljudi, što vam je, ništa neće biti od tih razgovora. Prijedlozi Mosta cijelo vrijeme su varka jer je zadaća Bože Petrova formirati Vladu s Domoljubnom koalicijom i Karmarkom te u ovom cirkuskom procesu poniziti koaliciju Hrvatska raste i Zorana Milanovića. U tome je već dijelom i uspio jer je Glavni odbor SDP-a jednoglasno bio donio odluku o neprihvaćanju prijedloga Mosta, da bi se Milanović nakon toga posuo pepelom i pristao na nastavak razgovora. Ovakav ishod nije dobar ni za Milanovića, ni za njegovu stranku jer su time izgubili na vjerodostojnosti. S druge strane, zbog ovakvog Milanovićeva ponašanja automatski su porasli apetiti Petrova i Mosta. Oni više ne traže tri ministarska mjesta, nego 10. Svakim popuštanjem jedne ili druge strane zahtjevi Mosta samo će se povećavati.”

Na naše pitanje što ako griješi u svojim procjenama i ipak dođe do dogovora o tripartitnoj Vladi, Petrina odgovara da bi takva Vlada bila kratkog daha i da bi se vrlo brzo raspala.

“ To bi bila neprirodna ili, bolje rečeno, politički bludna koalicija bez perspektive da se održi na duže vrijeme”, kaže Petrina.

“Nakon svih ovih lakrdijaških postizbornih događanja za konstituiranje Vlade ne bih više podržao nijednu političku opciju. Novi izbori jedini su izlaz iz ove teške situacije - zaključio je Petrina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:44