NAJ BAROVI JADRANA

‘Zaobilaznica‘ koju nije mudro zaobići: Mjesto koje me potpuno izulo iz cipela

Publiku, uglavnom domaću, zagrijavao je poznati bend Top of the Pops, a chef Renato svakim je novim iznesenim jelom dokazivao talent
 Goran Šebelić/Cropix

Ugostiteljska priča zagrebačkog Puležana Danijela Peruška “vuče” na američki san. Ne tako davno zaposlenik Zagrebačkog holdinga, odlučio je riskirati i u rodnoj Puli započeti put koja ga je, eto, doveo do ovog sjajnog puba.

Bilo je tu nešto i hotela, velikog industrijskog restorana u kampu Bi-Village, pa roštiljarne... Zasad je to odlična Stara konoba u bajkovitoj Fažani te mjesto koje me potpuno izulo iz cipela. Ožujsko pub Zaobilaznica!

Kao što naziv sugerira, nalazi se malo izvan centra Pule, ali to je čak i relativna stvar, jer se do Zaobilaznice vrlo elegantno može stići i šetnjom, upravo iz centra. Nije daleko, a opet - mjesto je na takvoj poziciji da si može priuštiti glazbu i zabavu, a da ne smeta nikome.

image
Goran Šebelić/Cropix

Bend koji je te večeri nastupao zove se Top of the Pops i već dulje vrijeme nije anoniman. Kvaliteta ih je naprosto izbacila.

Baš kao što je cijele večeri sjajni chef Renato Plužarić sa svojim suradnicima izbacivao jelo za jelom. Ovo je pub u kojem se zabavlja, mjesto je to gdje Puležani vole biti viđeni, a istovremeno je lišeno bilo kakvog snobizma i pretjerivanja.

image
Chef Renato Plužarić
Goran Šebelić/Cropix

Burger najbolji u Puli, to je i neslužbeni naslov ovog neizbježnog mesnog jela, ali sve što je izlazilo ih kuhinje fino je mirisalo i jako dobro izgledalo. Uostalom, koliko znamo mjesta na Jadranu gdje se i iza 23 sata može kvalitetno jesti? Malo, premalo. U Zaobilaznici se jede i kasnije, u što sam se imao prilike uvjeriti tog četvrtka.

image
Goran Šebelić/Cropix

Mjesto je bilo krcato, ali uz pridržavanja svih propisanih epidemioloških mjera. Naprosto - ovdje se radi dobar posao. I da, meni posebno bitno - u Zaobilaznici se pije jedan od najboljih jadranskih Aperola! Nije me teško alkoholom oboriti s nogu, ali zamalo se to dogodilo i našem modelu koja je u puno boljoj formi, Opatijki Karli Franović.

image
Goran Šebelić/Cropix

Karla je profesionalna stolnotenisačica STK Varaždina, nastupa u Superligi. Aperol za aperolom i - zaključila je da sutrašnji individualni trening preskače.

Ja sam, pak, zaključio da Zaobilaznicu treba posjetiti opet, ali iz isključivo gastronomskih razloga, u nekom dnevnom ritmu. I tako sam i napravio.

Amfiteatar – odlična gradska opcija

Hotel Amfiteatar, što i fotografija pokazuje, ima upravo senzacionalnu poziciju. Stotinjak metara od pulske arene. I to je njegov najveći adut. Nikako i jedini, jer za sve one koji u Puli traže gradski, a ne plažni hotel, Amfiteatar će biti rješenje. Korektne cijene (ispod 100 eura za dvokrevetnu sobu), kvalitetnog doručka i isto takvog restorana s terasom. Denis Zembo je poznati pulski chef. Recimo, lagani ručak u Amfiteatru pa večernja gastro-zabava u pubu Zaobilaznica. Dobitna kombinacija. Od hotela do čuvene pulske pješačke zone jedva da ima 300 metara.

image
Hotel Amfiteatar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 14:59