LOKALNI IZBORI

Zanimljiva imena u Slavoniji - evo tko ide na Penavu u Vukovaru, na izbore će i Škorina sestra

Ono što je sigurno jest to da se HDZ-ov Božidar Kalmeta neće kandidirati ni za jednu poziciju
Ivan Penava
 Vlado Kos/Cropix

Zanimljivo će svakako biti u Vukovaru. Tamo u utrku za još jedan mandat ide bivši HDZovac koji se priklonio Domovinskom pokretu Ivan Penava, dok će mu najvjerojatniji protukandidat iz bivše stranke biti Nikola Mažar. Ulazak u utrku najavio je i bivši SDP-ov gradonačelnik Željko Sabo.

Kad je riječ o kandidaturama za Osijek, ono što je sigurno jest da će HDZ-ov kandidat biti Ivan Radić, dok bi SDP u tu utrku mogao poslati Borisa Piližotu. U kuloarima se sve više nagađa da će u bitku za Osijek i bivši župan Vladimir Šišljagić. Neko se vrijeme spominjalo da bi se on mogao kandidirati u dogovoru sa SDP-om, ali to, kažu upućeniji, nije baš izgledna opcija.

Kad je posrijedi Domovinski pokret, oni bi u utrku za Osijek mogli poslati Berislava Mlinarevića, ugostitelja i vlasnika hotela Waldinger, iako im, kako smo doznali, interne ankete pokazuju da bi najviše šansi u gradonačelničkoj utrci imao Krešimir Bubalo. Neki ne isključuju mogućnost da oko toga u posljednji trenutak dođe do izmjena. U kuloarima se neko vrijeme spominjalo da bi se za gradonačelnicu Osijeka mogla kandidirati i Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore, no ona će, kažu upućeniji, ipak u utrku za gradonačelnicu Našica. Kandidat Domovinskog pokreta za osječko-baranjskog župana mogao bi biti profesor Krešimir Čabaj koji je šef tamošnje Županijske organizacije DP-a.

U Zadru se ne očekuje velik broj kandidata. HDZ će u Zadru vjerojatno opet ići s Brankom Dukićem. Iako u središnjici nisu baš najzadovoljniji time, zasad se ne spominje drugo ime. Glavni protukandidat bit će mu Marko Vučetić kojega bi mogla podržati zadarska oporba, prije svega SDP i Akcija mladih. Još nije poznato s kim će u Zadru igrati Most i Domovinski pokret. Što se tiče Zadarske županije, u utrku za župana ponovno ide HDZ-ov Božidar Longin, SDP će vjerojatno ići s Renatom Sabljar Dračevac, a navodno će se za župana kandidirati i bivši HSLS-ovac Ivica Žuvela. Sigurno je da se HDZ-ov Božidar Kalmeta neće kandidirati ni za jednu poziciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:17