KANDIDATI ZA ŠEFA

ZAISKRILO NA ZADNJEM SUČELJAVANJU SDP-ovaca: Bernardić i Miljenić okupljenima priredili verbalni obračun

 Tomislav Krišto / CROPIX

Na zadnjem sučeljvanju kandidata za predsjednika SDP-a došlo je do verbalnog obračuna između glavnih favorita za nasljednika Zorana Milanovića, i to između predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a Davora Bernardića i ministra pravosuđa u SDP-ovoj Vladi Orsata Miljenića.

Započelo je nakon što je Bernardić izjavio kako mu je drago što u dvorani vidi članove zagrebačke organizacije koji su na prošlim unutarstranačkim izborima podržavali Zlatka Komadinu, ali i one koji su podržavali Zorana Milanovića, a sada su njemu došli dati podršku.

- Ja ovdje vidim članice i članove SDP-a, a ne Zlatkove i Zoranove ljude - oštro mu je replicirao Miljenić poručujući da prestane dijeliti stranku. Bernardić je pak njemu spočitnuo skromni staž u SDP-u, a članstvu poručio da će kao predsjednik SDP-a voditi stranku kao i zagrebačku organizaciju.

Tek je to inspiriralo Miljenića koji mu je uzvratio kako je ponosan na svoj kratak staž u SDP-u, kazao da nije opterećen podjelama, a da stranku treba voditi tako da se postavi cilj. Potom je Bernardića prozvao za vođenje zagrebačkog SDP-a kazavši da bi morao imati cilj, a da im rezultati idu nizbrdo za što treba snositi odgovornost.

- Zagreb je bio baza SDP-a, a gdje smo sada? U Skupštini imamo duplo manje ljudi, pali smo na njih 12, izgubili smo pola gradskih četvrti. SDP je u Zagrebu imao 203.000 birača, a sada ih ima 136.000 - bio je oštar Miljenić i poručio da će, ako će se tako raditi na razini Hrvatske, to biti loš posao za SDP.

Premda je sučeljavanje u Zagrebu zadnje od njih pet koliko je organizirano u kampanji, i premda je SDP u Zagrebu brojčano najveći, osim spomenute nije bilo polemika i rasprava između kandidata kako se to očekivalo.

Uobičejeno, svi su kandidati, od Bernardića, Miljenića, Ranka Ostojića, Tonina Picule, Karoline Leaković, Gordane Sobol do Vesne Škulić predstavili svoje programe i odgovarali na pitanja. Na kraju sučeljavanja Ranko Ostojić je djelovao najveseliji budući da je poveo pjesmu.

SDP-ovci predsjednika biraju u subotu. Ako ga ne izaberu u prvom krugu, to će učiniti u drugom za dva tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 21:32