PRVE REAKCIJE

'ZAHVALNI SMO BIRAČIMA ŠTO SU PREPOZNALI PROGRAME, A NE PODMETANJA' U SDP-u zadovoljni prvim rezulatima

 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan izrazio je zadovoljstvo prvim rezultatima drugog kruga lokalnih izbora.

- Najavili smo kako ćemo biti zadovoljni ako zadržimo vlast u sredinama kojima smo do sad imali, a to se upravo sada pokazuje, rekao je Dragovan koji je naglasio kako mu je posebno drago što prljava kampanja koja se provodila nije dala rezultate, posebno je pri tome mislio na Vukovar.

- To treba zahvaliti biračima koji su prepoznali programe, a ne podmetanja, poručio Dragovan.

Prema informacijama koje stižu u sjedište SDP-a njihov kandidat Vrkić pobjeđuje u Osijeku. Navodno su rezultati još bolji od onih koje objavljuje Državno izborno povjerenstvo.

Prema informacijama koje imaju u SDP-u u Koprivnici i očekivano Rijeci su zadržali vlast. Vojko Obersnel je navodno osvojio oko 70 posto glasova, a Vesna Želježnjak u Koprivnici nešto iznad 60 posto.

Potpredsjednica stranke Milanka Opačić rekla je kako im je bitna pobjeda u svakom gradu. Dobrim rezultatom smatrali bi zadržavanje vlasti u gradovima u kojima su ju imali i dosad. Jedan visoki dužnosnik stranke pak, tvrdi kako ovi lokalni izbori za njih ne mogu biti neuspjeh.

- Jer imamo kandidate u drugom krugu u sva četiri velika grada - Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. U Rijeci i Splitu sigurno dobivamo, a vjerojatno i u Osijeku - optimistično je procjenjivao.

U Vukovaru je pobjedio SDP-ov kandidat Željko Sabo sa 1200 glasova više od HDZ-ovog kandidata Ivana Penave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 23:58