NAPADAJU PROLAZNIKE

Zagrebom haraju složne MALOLJETNIČKE BANDE, uhićeno ukupno 11 maloljetnih lopova

Veličanstvena osmorica lopova starih između 15 i 18 godina su od lanjskog 3.listopada pa sve do 4.svibnja ove godine na području zagrebačkih kvartova Medveščak, Trešnjevka i Novi Zagreb počinili 11 krađa
Dubrovnik, 221109.Jutros je 59-godisnji stanovnik Plata pocinio samoubojstvo, najvjerojatnije rucnom bombom.Na slici: Policija je jos na uvidjaju tragicnog dogadjaja.Foto: Zeljko Tutnjevic / CROPIX
 Željko Tutnjević / CROPIX

ZAGREB - Nakon sedam mjeseci 'haračenja' po metropoli tijekom kojih je devet vremešnih građanki Zagreba pretrpilo strah, teror i materijalnu štetu uglavnom u pola bijela dana na ulici, zagrebačka policija je zahvaljujući prolazniku koji je začuo vapaj netom orobljene starice na cesti, uhitila prvo jednog maloljetnika, a potom i ostatak maloljetničke bande od njih još sedam.

Veličanstvena osmorica lopova starih između 15 i 18 godina su od lanjskog 3.listopada pa sve do 4.svibnja ove godine na području zagrebačkih kvartova Medveščak, Trešnjevka i Novi Zagreb počinili 11 krađa od kojih su dvije ostale na pokušaju. Uglavnom su u skupinama 'operirali' i presretali starice a ukupno su pričinili štetu od 21 500 kuna.

Nakit su potom prodavali nepoznatim osobama i novac su dijelili bratski trošeći ih na svakodnevne potrepštine. Da kojim slučajem 3.svibnja na Savskoj cesti nije bilo vještog građanina koji je čuo vapaje u pomoć pokradene D.P. te reagirao i zaustavio lopova, pitanje je kada bi policija riješila val uličnih krađa maloljetničke bande.

No to nije jedino dovršeno kriminalističko istraživanje nad maloljetnicima, jer je druga tročlana ekipa u dobi od 15 i 16 godina završila u lisicama zbog dva razbojništva odrađena na Heinzelovoj ulici te u parku Ribnjak gdje su i uhićeni. Naime, trojica maloljetnih razbojnika su na autobusnom stajalištu na Heinzelovoj ulici 8.svibnja oko 23 sata prijetili premlaćivanjem istovršnjaku ako im ne da novac.

No, kako ovaj novca nije imao, trojac mu je ukrao mobitel i sunčane naočale. Dan kasnije, nešto iza podneva, trojica drznika su provodila 'teror' i po Ribnjaku. Prišli su 24-godišnjem A.D. i zatražili ga cigaretu. Ali kako im ju je on odbio dati, trojac ga je okružio i zaprijetio da će ga pretući. Rezime 'junačenja' je krađai 200 kuna, mobitela i kutije cigareta, međutim trojica srednjoškolskih razbojnika je ubrzo uhićena u neposrednoj blizini. U oba navrata priskrbili su si plijen 'težak' oko 4000 kuna, a protiv njih je, nakon dovođenja pritvorskom nadzorniku, podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:33