VRUĆI KRUMPIR

Zagrebački SDP: Milanović nije ljut za ispriku zbog Bandića

Zagreb, 100110.Predsjednicki kandidat Milan Bandic iscekuje sluzbene rezultate drugog kruga predsjednickih izbora u svom izbornom stozeru u Almeriji u Vukovarskoj ulici.Na slici: Iscekivanje Milana Bandica nakon objave sluzbenih rezultata DIP - a.Foto: Dragan Matic / Cropix
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Isprika koju sam uputila i cijelo moje izlaganje bili su usklađeni na našem Klubu zastupnika u Gradskoj skupštini - rekla nam je danas SDP-ova Mirela Holy komentirajući špekulacije koje su se pojavile nakon što su se zagrebački SDP-ovci ispričali građanima zbog svih loših odluka koje su donijeli. Dan nakon moglo se naime, čuti kako neki dužnosnici stranke pa i sam šef SDP-a Zoran Milanović nisu bili zadovoljni takvim istupom pogotovo isprikom. Potpredsjednik zagrebačkog SDP-a Jurica Meić potvrdio je kako je zastupnica Holy za svoj istup imala odobrenje Kluba SDP-a u Gradskoj skupštini.

- Naš Klub ima autonomiju djelovanja i ne moraju svi članovi Predsjedništva stranke biti upoznati sa svime što ćemo mi izreći – odgovara Meić na pitanje je li se i vodstvo stranke složilo s time da se uputi isprika Zagrepčanima.

Tijekom tematske sjednice zagrebačke skupštine o prostornom uređenju, Holy je, podsjetimo, ispričavajući se u ime SDP-a priznala kako su donijeli neke pogrešne odluke jer je “vladalo političko sljepilo i praksa mehaničkog dizanja ruku za loše odluke”. Time je ustvari priznala kako su bespogovorno podržavali loše prijedloge gradonačelnika Milana Bandića sve dok je bio u njihovoj stranci.

- Holy priznaje kako je upravo ona na Klubu predložila da bi bilo dobro i ispričati se zbog što su, kaže, ostali kolege prihvatili.

- Meić tvrdi kako su mediji pogrešno interpretirali tu njezinu ispriku.

- Mi smo samo željeli priznati odgovornost za neke loše odluke i ponudili rješenja kako ih ispraviti – kaže Meić. Iako na sjednici Kluba, kada je dogovoran takav istup, nije bilo predsjednika stranke, koji je također gradski zastupnik, Meić tvrdi kako nema govora o tome da je Milanović ljut na postupak zagrebačkih SDP-ovaca.

- Predsjednik stranke je cijeli dan smiren i normalan. A pitanje je li poludio zbog takvog našeg postupka je tračersko i na njega nema smisla odgovarati - kazao je Meić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 18:28