ŠALJE PRIGOVOR

Zagrebačka frizerka dobila kaznu od 3000 eura, podigla je cijene za 36 centi

Požalila se kako su se inspektori usredotočili na ‘povećanje‘ cijena, ali su ignorirali cijene koje su u cjeniku zaokružene na niže

Kazna zbog povećanja cijena

 Profimedia/Facebook

Dosad je Državni inspektorat izrekao 151 novčanu kaznu, na ukupno 234.000 eura, za one poslovne subjekte koji su se prilikom uvođenja eura priklonili nepoštenim poslovnim praksama, odnosno povećali cijene bez opravdanja.

Kaznu je, tako, dobila i frizerka koja je rješenje inspektorata objavila u Facebook grupi Udruge Glas poduzetnika. Požalila se kako su se inspektori usredotočili na ‘povećanje‘ cijena, ali su ignorirali cijene koje su u cjeniku zaokružene na niže. Dodaje i kako su cijene povećali i Čistoća i Elektra, no kazna je stigla njoj i to 1990,84 eura za okrivljenu pravnu osobu i još 1327,23 eura za okrivljenu odgovornu osobu.

image

Rješenje inspektora

Facebook

U prekršajnom nalogu stoji kako je prilikom kontrole cijena njenih usluga na dan 31. 12. 2022. utvrđeno da je povećala cijenu bojenja i frizure kratke kose za 0,45 posto - bojenje koje je koštalo 150 kuna konvertirala je u 20 eura, a ne 19,91, a žensko šišanje koje je bilo 50 kuna (6,64 eura) konvertirala je u 7 eura.

image

Rješenje inspektora

Facebook

U rješenju je navedeno i da je frizerka izjavila kako je dijelu usluga snižena cijena, a da i frizuru, koja je koštala 50 kuna, sada naplaćuje 4 eura, što je znatno niže.

U objavi na Facebooku ogorčena frizerka kaže kako šalje prigovor na prekršajni nalog Inspektorata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:07